18 aug. 2016 | 09:24

Facebook a decis să bage reclame și în Messenger

ACTUALITATE
Facebook a decis să bage reclame și în Messenger

În cazul în care simțeați că nu vedeți suficient de multe reclame personalizate pe Facebook, acestea se pare că-și vor găsi loc și în Messenger, populara aplicație de chat.

Facebook este gratuit, iar promisiunea că va rămâne gratuit pe întregul parcurs al existenței sale a fost reiterată în numeroase cazuri. Din păcate, doar costurile de mentenanță ale unui astfel de serviciu sunt astronomice. La acelea ar trebui să se adauge și un profit pentru care efortul angajaților să fie motivat pe termen lung. Pornind de la această premisă, reclamele sunt o particularitate constatntă a activității noastre pe Facebook, iar fiecare funcție nouă introdusă pe platformă, la un moment dat, a ajuns să fie gazda unor reclame.

Au trecut deja câteva luni de când am aflat de introducerea bots-ilor în Facebook Messenger, o serie de roboți care sunt programați să răspundă în mod automat la o mai multe întrebări și să execute diverse sarcini, precum comandarea de pizza sau expedierea unui buchet de flori. Din păcate, se pare că, de acum înainte, aceiași botsi vă vor putea servi reclame când vă așteptați mai puțin. Ca urmare, tot în Messenger, veți putea fi asaltați de promoții, oferte de abonare la diverse servicii și multe alte tipuri de conținut promoțional.

Pentru ca acest lucru să fie posibil, Facebook a schimbat politica de funcționare a Messenger și rămâne la latitudinea creatorilor de botsi dacă vor introduce sau nu reclame în conversații. Partea bună, dacă o putem numi așa, este că nu veți primi mesaje spam de la botsi cu care nu ați interacționat de bună voie în trecut. Astfel, compania americană se asigură că doar brandurile care vă încântă vă vor putea trimite mesaje nesolicitate. Ca în cazul oricărei alte conversații din Messenger, va exista și posibilitatea să treceți un bot în modul silențios pentru a nu mai genera notificări, iar în cazurile grave, îl puteți chiar bloca pentru totdeauna.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele