Atât a durat până a explodat un Samsung Galaxy Note 7

Atât a durat până a explodat un Samsung Galaxy Note 7
06:07 25.08.2016

Situațiile în care telefoane de top explodează sunt mult prea comune în ultima perioadă, iar cel mai recent eveniment vizează un Samsung Galaxy Note 7.

Se fac deja câțiva ani de când atragem atenția asupra unor situații în care telefoane de top precum iPhone-uri sau Galaxy S-uri explodează. Din păcate, de când mai mulți producători au făcut tranziția la tehnologii de încărcare rapidă combinate cu ultra rapidul port USB Type C pentru sincronizarea datelor, situațiile dramatice nu au făcut decât să se întețească. În majoritatea cazurilor, sunt implicate cabluri neoriginale de încărcare, dar în altele, este foarte dificil să mai afli cine a fost responsabil, când cablul împreună cu telefonul sunt pur și simplu carbonizate.

În cel mai recent set de astfel de circumstanțe, un Galaxy Note 7 a explodat în China în timp ce era încărcat folosind un adaptor de la MicroUSB la USB Type-C. După cum se poate vedea în imaginile alăturate, telefonul a ajuns într-o stare foarte gravă, dar mai neplăcut este faptul că abia a ajuns pe piață și deja este implicat în scandaluri.

În teorie, sunt șanse foarte mari ca telefonul să nu fie sub nici o formă responsabil de eveniment. Un cablu de slabă calitate combinat cu un adaptor USB Type C, pur și simplu, a făcut o proastă aproximare vizavi de fluxul de curent ce trebuie împins constat câtre telefon. Acesta din urmă din urmă a cedat, iar la final a ajuns să arate așa.

Momentan nu se știe dacă adaptorul microUSB to USB Type-C folosit a fost unul original creat de Samsung, iar sud-coreenii nu s-au grăbit să lanseze o investigație sau un comunicat de presă pe marginea subiectului. Mai ales când vine vorba de telefoane cu încărcare rapidă care folosesc USB Type C, ar fi bine să folosiți doar încărcătorul original inclus în pachetul smartphone-ului.

galaxy-note-7-burnt-2

Sursa: Ubergizmo
loading...