Mașinile care ne-au impresionat în noul film James Bond

Mașinile care ne-au impresionat în noul film James Bond

Filmul cu numărul 24 din seria James Bond include câteva mașini de excepție, cu ocazia împlinirii a 50 de ani de colaborare cu Aston Martin.

După cum probabil știți, pentru cel mai recent titlu din franciza Bond, Aston Martin a creat o maşină specială. Astfel, șasiul lui Aston Martin DB10 e bazat pe modelul de serie V8 Vantage şi dispune de un motor V8 de 4,7 litri. Maşina atinge 300 de kilometri pe oră și ajunge de la 0 la 100km/h în doar 4,7 secunde. Caroseria maşinii este compusă din elemente din fibră de carbon, vizibile mai ales în cazul pragurilor laterale şi al deflectorului spate. În plus, capota dispune de două guri de aerisire care asigură ventilația și, respectiv, răcirea motorului.

DB10 e al şaselea Aston diferit care apare în seria Bond. Doar 10 astfel de maşini au fost produse, dintre care 8 au fost folosite pentru a filma câteva scene-cheie din “Spectre”, iar celelalte două pentru promovarea modelului. O singură maşină de acest fel va fi scoasă la licitaţie în scop caritabil, anul viitor.

În film, modelul Aston Martin poate fi văzut pe străzile Romei întrecându-se cu un Jaguar C-X75. Sistemul de propulsie ales pentru C-X75 este plug-in hibrid şi este compus dintr-un motor turbo în patru cilindri de 1,6 litri care produce 500 CP şi două motoare electrice care furnizează împreună 390 CP. Puterea combinată a celor trei motoare este de 850 CP. Primul prototip a atins şi 320 de km/h în teste, iar, în teorie, viteza maximă e de 350 de km/h.

Pe lângă Jaguar şi Aston Martin, în noul Bond apar şi câteva maşini Land Rover. “A trebuit să montăm bare de protecţie ca la curse în toate maşinile acestea. După care le-am trimis înapoi la Land Rover să le refacă interioarele aşa cum sunt ele pe maşinile de serie, practic să ascundă barele de protecţie din interior”, explică Chris Corbould, directorul de efecte speciale al filmului.

Alte vehicule demne de menţionat din film sunt şi trei elicoptere diferite: un McDonnell Douglas MD500E, un AgustaWestland AW109 şi un Messerschmitt-Bölkow-Blohm Bo 105. Ultimul este un elicopter cu două motoare care apare în scena de acţiune intensă din Mexico City.

Citește și: