Asta mai lipsea: Mașinile de spălat Samsung din ultimii ani explodează

Asta mai lipsea: Mașinile de spălat Samsung din ultimii ani explodează

După scandalul din jurul dispozitivelor Galaxy Note 7 care nu se mai opresc din explodat, se pare că și mașinile de spălat Samsung prezintă simptome similare.

Samsung trece printr-o perioadă care ar putea lăsa urme profunde în mentalul colectiv vizavi de calitatea produselor brandului. Începe să fie din ce în ce mai dificil să aveți încredere în orice aparate create de Samsung, în momentul în care compania are mai multe procese pe rol despre telefoane care explodează și mașini de spălat care explodează. Ce ar mai lipsi?

În ultimele câteva săptămâni am detaliat programul prin care Samsung a înlocuit o mare parte dintre gadgeturile Galaxy Note 7 pe care le-a comercializat de la lansare. Acum se pare că vom vorbi de mașini de spălat, lansate pe parcursul mai multor ani, ce au tendința să explodeze. Situația este atât de gravă încât, deși există câteva procese pe rol împotriva Samsung ce adresează problema, US CPSC – Consumer Product Safety Commission a lansat un avertisment la nivel național legat de calitatea mașinilor de spălat ale sud coreeniilor care se încarcă cu rufe pe deasupra. Foarte multe mașini similare cu formatul reprodus în imaginea de mai sus, din Georgia, Indiana și Texas și-au văzut sfârșitul printr-o explozie foarte puternică.

Până la această oră, începând cu prima parte a lui 2015, 21 de persoane au raportat la oficiul de protecția a consumatorilor din SUA cazuri în care mașini de spălat Samsung au explodat sau au început brusc să se dezasambleze. O posesoare a unei astfel de mașini de spălat a afirmat că forța exploziei a fost atât de mare, încât o bucată din mașină i-a trecut printr-unul dintre pereții garajului. Procesul de clasă împotriva Samsung pe marginea aceluiași subiect a fost intentat în New Jersey.

Nu este nici pe departe vorba de un singur model. CSPC a anunțat că ar fi bine să fiți precauți cu toate mașinile de spălat Samsung care primesc rufe prin partea de sus și au fost fabricate între martie 2011 și aprilie 2016. Cei de la Samsung s-au rezumat la a afirma pe propriu site că, ,,pentru a adresa riscurile potențiale în care, în câteva cazuri rare, mașinile de spălat au suferit vibrații anormale când utilizatorii au spălat obiecte foarte mari precum plapune de pat sau mai multe cerșafuri, Samsung vă recomandă în astfel de situații să activați modul low speed pentru delicate”.

Pentru a verifica dacă mașina voastră de spălat Samsung suferă de astfel de probleme, îi puteți introduce numărul serial pe această pagină web.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Engadget