Un Samsung Galaxy Note 7 ”fără defecțiuni” a explodat

Un Samsung Galaxy Note 7 ”fără defecțiuni” a explodat

O explozie a unui telefon Samsung Galaxy Note 7 în China ar putea cauza noi probleme companiei coreene.

Lansarea Galaxy Note 7 poate fi fără probleme clasificată drept una dintre cele mai dezastruoase din istorie. După câteva incendii și victime cauzate de respectivele telefoane, compania sud coreeană și-a recunoscut vina și a început să le ceară înapoi în fabrică. Până acum, compania coreeană ar fi înlocuit în jur de 2,5 milioane de telefoane în țări din toată lumea, însă una dintre piețele ferite de probleme ar fi fost cea din China.

Asta deoarece, în cazul telefoanelor de acolo, ar fi fost folosite alte baterii. Din păcate, însă, coreenii ar putea avea parte de noi probleme în curând, deoarece unul dintre noile lor phablet-uri a explodat în China. După cum scriu și cei de la CNN Money, Hui Renjie își încărcase telefonul în timpul nopții, iar dimineața a observat fumul care ieșea din acesta. La scurt timp, dispozitivul Samsung Galaxy Note 7 a fost cuprins de flăcări.

Chinezul chiar a publicat un videoclip pe internet în care prezenta telefonul fumegând, în timp ce era conectat la un încărcător. Din câte se pare, CNN nu a putut confirma autenticitatea videoclipului, însă a reușit să obțină fotografii și chitanța care indică faptul că telefonul a fost achiziționat din China. Mai exact, acesta a fost cumpărat de pe site-ul JD.com, care funcționează într-un mod asemănător cu Amazon.

Un reprezentant al celor de la Samsung l-a vizitat pe Renjie după nefericitul eveniment, cu scopul de a lua dispozitivul și de-al supune unor investigații. Chinezul, însă, a refuzat, întrucât bănuia că Samsung va ascunde adevăratul motiv pentru care telefonul său a luat foc.

Pătratul negru pe care îl puteți vedea pe eticheta din imaginea de mai sus indică faptul că telefonul nu are probleme. Mai mult decât atât, cei de la Mashable au introdus codul IMEI în platforma specială pentru rechemarea dispozitivelor și au observat că acesta nu se afla pe lista terminalelor problematice. Există, totuși, posibilitatea ca terminalul să nu fi fost, totuși, produs în China, chiar dacă a fost obținut de pe JD.com. Cel mai probabil, vom afla mai multe informații în viitorul apropiat.

Citește și: