Arhiva Internetului include 10.000 de jocuri gratuite de Amiga

Arhiva Internetului include 10.000 de jocuri gratuite de Amiga

Arhiva Internetului sau Internet Archive tocmai a pus la dispoziția amatorilor de gaming clasic nu mai puțin de 10.000 de jocuri și aplicații ce au fost dezvoltate în urmă cu câteva decenii pentru Amiga.

În teorie, nu este nici pe departe prima oară când Internet Archive a ajuns să includă jocuri, dar dimensiunea la care a ajuns colecția de titluri este una impresionantă și foarte valoroasă.

Fără surle și trâmbițe, pe parcursul săptămânii trecute, Arhiva Internetului și-a diversificat portofoliul de jocuri video în mod semnificativ. În plus, au fost incluse aplicații software și versiuni demo ale unor jocuri. Toate au fost dezvoltate inițial pentru computerele Amiga la mijlocul anilor 80. În mod evident, particularitățile grafice nu reprezintă punctul forte al acestor creații, dar la vremea lor, înfățișau apogeul tehnologic al calculatoarelor personale.

Partea cea mai bună a acestor lansări este că Arhiva Internetul nu a făcut doar eforturi pentru a le posta pe site, ci și pentru a le adapta platformelor moderne. Astfel, oricare dintre cele 10.000 de jocuri poate fi rulat în browser fără nici un fel de dificultăți. E ca și cum ați avea un emulator de Amiga pe care nu v-ați chinuit să-l instalați sau configurați.

O parte dintre jocurile incluse la această oră pe Internet Archive au fost deja prezente pe platforma online. Câteva exemple sunt Bubble Bobble sau R-Type. Variante anterioare însă, deoarece au fost realizate pentru Sega Master Drive, au avut o rezoluție mult mai slabă. Pe Amiga arată mult mai bine.

Această lansare este primul update important adus colecției de jocuri de pe Arhiva Internetului după 2013. La momentul respectiv, lista includea aproximativ 30GB de jocuri și aplicații pentru Amiga Commodore. Spre deosebire de momentul actual însă, acelea puteau fi descărcate dintr-o listă foarte stufoasă, în timp ce noul format în care au fost urcate aplicațiile este mult mai prietenos și ușor de parcurs.

Citește și:
Sursa: Engadget