Peste 2400 de jocuri de MS DOS sunt disponibile online gratuit prin Internet Archive

Peste 2400 de jocuri de MS DOS sunt disponibile online gratuit prin Internet Archive

Cei de la Internet Archive (sau Arhiva Internetului) vă oferă o colecţie de peste 2400 de pentru a fi experimentate in browser.

Dacă aveţi peste 25 – 30 de ani şi aţi avut norocul ca în copilărie să fi pus mâna pe un bunic al PC-ului, este foarte probabil ca jocurile din acea perioadă să nu aibă nimic în comun cu cel mai recent Assassin’s Creed. Aveau însă un farmec aparte şi o magie care te făcea să uiţi cât este ceasul şi cât ai muncit pentru a le putea porni. Cele mai multe dintre acele titluri nu ar mai fi disponibile astăzi, dacă nu ar există fundaţii responsabile cu aducerea lor în actualitate.

De această activitate se ocupă parţial şi cei de la . Echipa din spatele acestui proiect online tocmai a anunţat printr-un comunicat oficial că oferă doritorilor, gratuit evident, acces la o colecţie de peste 2400 de jocuri de MS DOS. Toate acele titluri sunt disponibile pentru a fi experimentate în browser. Nu se pot descărca şi instala pe calculator. În mod evident, experienţa nu va fi identică cu cea de acum 15 – 20 de ani, dar va fi apropiată. Singura parte tristă este că nu veţi putea salva progresul vostru in-game în aceste iteraţii online ale jocurilor voastre favorite. De asemenea, Jason Scott, unul dintre cei responsabili de acest efort titanic, a afirmat că este posibil ca unele jocuri să mai aibă erori sau să se blocheze… exact ca pe vremuri.

Deşi este foarte probabil să vă găsiţi favoritele voastre, un punct bun de start ar fi Gods sau Tongue of the Fatman. Mai multe detalii despre proiect, inclusiv acces la librăria de jocuri, găsiţi aici.

Citește și: