Aproape jumătate dintre utilizatorii de Samsung vor fugi de telefoanele companiei

Aproape jumătate dintre utilizatorii de Samsung vor fugi de telefoanele companiei

Mulți s-au întrebat cât de mulți utilizatori de Samsung vor renunța complet la telefoanele sud coreenilor în viitor, de frică să nu explodeze sau să aibă alte probleme. Un studiu recent asociază niște cifre clare acestei întrebări.

Galaxy Note 7 explodează. Primele scenarii au indicat că ar fi o problemă cu bateria, dar foarte mulți sunt de părere că, nici la această oră, inginerii Samsung nu au o imagine clară asupra motivelor care ar fi dus la scandalul din ultimele săptămâni. O dovadă a acestui fapt este faptul că după ce au întors în fabrică un număr semnificativ de dispozitive pentru a le repara, noile unității au avut de asemenea abilitatea de a lua foc într-un mod arbitrar.

În astfel de situații, Samsung speră că va reuși să adune toate telefoanele Galaxy Note 7 pentru a le arunca. Mai important decât atât este avertismentul că ar trebui să încetați să mai folosiți respectivul telefon, să faceți o copie de siguranță a datelor și să-l închideți. La aflarea veștii, în mod evident, vor exista cei care vor ignora avertismentul și vor folosi în continuare aparatul deoarece sunt fani înrăiți Samsung și sunt convinși că întregul scandal este doar o conspirație organizată de Apple pentru a păta imaginea principalul competitor din piață.

De partea celaltă a baricadei, vor exista cei care sunt hotărâți să nu mai cumpere niciodată un telefon Samsung, iar având în vedere căte alternative atractive sunt acum în piață, cu siguranță nu merită riscul. Un studiu realizat în perioada 11-12 octombrie pe un eșantion reprezentativ de 1020 de utilizatori de telefoane Samsung în general, nu neapărat Galaxy Note 7, a confirmat câ foarte mulți dintre ei vor migra la alte branduri. Conform analizei realizate de compania Branding Brand, 40% dintre cei chestionați nu mai au deloc încredere în Samsung și nu vor mai cumpăra un telefon de la ei. Această valoare reprezintă o creștere îngrijorătoare de la 34% dintr-un studiu anterior realizat chiar de oficialii companiei sud coreene.

Având în vedere că studiul a fost realizat în Statele Unite, este destul de dificil de prezis dacă atitudinea este aceeași la nivel global. În orice caz, Samsung va avea de suferit pe termen lung.

Citește și:
Sursa: Ubergizmo