Samsung ar putea renunța la brandul Note

Samsung ar putea renunța la brandul Note

O serie de surse indică faptul că Samsung s-ar pregăti să tragă pe linie moartă brandul Note, după scandalul înregistrat în ultima lună.

Site-ul rusesc hitechmail.ru, citat și de gsmarena.com, este primul care a dat publicității informațiile pe care le are în posesie. Aceste informații vin de la surse apropiate Samsung și afirmă că gigantul sud-coreean a luat în calcul posibilitatea să renunțe la brandul Note, după ce telefonul Note 7 a avut mari probleme cu bateria, ajungând să fie scos din producție în urmă cu câteva zile.

Reputația brandului Note a fost puternic afectată de evenimentele în care smartphone-ul a fost actorul principal, iar efectul negativ s-a răsfrânt și asupra companiei Samsung, din cauza telefoanelor cu probleme. Va fi aproape imposibil ca brandul să mai fie privit în viitor, la fel cum a fost înainte de eșecul Note 7. Unul dintre cele mai bune telefoane create de Samsung a fost oprit de la vânzare și din producție prematur, dar compania trebuie să meargă înainte.

Aceeași sursă vorbește și despre un sondaj care a fost efectuat de Samsung în mai multe țări, inclusiv în Coreea de Sud. Rezultatele acestui sondaj arată că mai bine de 50% dintre cei intervievați consideră acum că brandul Note are o conotație negativă, dobândită în ultima lună.

Devine din ce în ce mai evident că Samsung ar trebui să facă un rebranding pentru seria Note. Deși numele era perfect pentru telefonul de tip phablet, ce avea un ecran mare și un stylus inclus, n-ar fi rău ca un viitor telefon din această gamă să revină cu un S-Pen, pe care mulți utilizatori îl cer.

Compania nu are de gând să se atingă și de numele Galaxy, acesta fiind neafectat de problemă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: