Apple schimbă regulile: un nou iPhone și un iPad își vor face apariția curând

Apple schimbă regulile: un nou iPhone și un iPad își vor face apariția curând

De regulă, Apple lansează noi telefoane în luna septembrie a fiecărui an. Se pare că, anul acesta, gigantul din Cupertino schimbă regulile jocului, iar un nou iPhone și-ar putea face apariția în această primăvară. 

Strategia Apple a fost foarte ușor de înțeles până acum câțiva ani, când a introdus modelul 5C, lansând, pentru prima dată, două telefoane în cadrul unui eveniment. De atunci, am văzut modele ”Plus”, cu care ne-am obișnuit, dar anul acesta, Apple mai face o schimbare și se pare că va lansa trei telefoane, două în toamnă și unul acum.

Zvonuri despre un al treilea iPhone pentru 2016 auzim de ceva timp. Ar fi vorba despre iPhone 5se, un telefon cu display de 4 inch, menit să îi mulțumească pe cei pentru care display-urile de 4,5 și 6 inch sunt mult prea mari.

iPhone 5se ar putea avea un aspect general precum cel folosit de Apple la iPhone 6 și 6S. Nu lipsește din ecuație nici senzorul TouchID introdus de compania americană odată cu lansarea iPhone 5S. În ceea ce privește restul specificațiilor, iPhone 5se va avea puterea de procesare a unui iPhone 6. Va integra o cameră principală de 8MP și una frontală de 1,2MP, împreună cu NFC pentru compatibilitatea cu Apple Pay. Nu va suporta interacțiunea prin 3D Touch, dar fanii Live Photos se vor bucura de includerea fotografiilor interactive, Live Photos.

Alături de acest smartphone, Apple ar urma să lanseze și un nou iPad Air, dar despre acesta nu am auzit prea multe detalii. Noul iPad de 9,7 inci se pare că va fi inspirat din iPad Pro, incorporând un Smart Connector și patru difuzoare în fiecare colț. Prezența unui bliț lângă camera principală este de asemenea foarte probabilă.

Evenimentul ar umra să aibă loc pe 15 martie, iar atunci vom afla totul despre noile gadgeturi ale gigantului din Cupertino.

Citește și: