Apple recunoaște că data greștită vă strică iPhone-ul


Nu vă fixați data la iPhone pe 1 ianuarie 1970 că se va transforma în bibelou, iar Apple a recunoscut acest scenariu în mod oficial.

Inițial s-a crezut că este vorba doar de un zvon și niște cazuri izolate de iPhone-uri care refuză să mai pornească în mod arbitrar. La o privire mai atentă, situația este mult mai gravă.

În teorie, nu ați avea de ce să vă setați data terminalului Apple pe 1 ianuarie 1970, dar deja au apărut online tot felul de site-uri malițioase care vă invită să faceți acest gest pentru a ,,beneficia” de diverse efecte minune. Rezultatul final este destul de dramatic. Din momentul în care ați confirmat data și ați repornit telefonul, acesta refuză să mai pornească. Nici măcar o resoftare completă a dispozitivului prin iTunes nu pare să fie o soluție.

,,Setarea manuală a datei în luna mai 1970 sau mai devreme poate preveni pornirea unui dispozitiv cu iOS după ce acesta a fost repornit.” Această afirmație este desprinsă dintr-un nou document de suport postat zilele trecute pe website-ul Apple. Partea tristă este că nu vine însoțit și de o soluție la problemă, doar de promisiunea că la un momentdat, printr-un nou update de firmware, problema va fi remediată. Oficialii gigantului din Cupertino au refuzat și să ofere o explicație pentru această situație neplăcută, alimentând și mai multe speculațiile legate de problemă.

Singura soluție momentană la problemă este să vă duceți telefonul în garanție sau la un service Apple și să sperați că vă va fi rezolvată problema. Prin schimbări de software și combinații de butoane, acasă, nu vă veți mai putea repara dispozitivul. Conform clipului de mai sus, o soluție alternativă, dacă nu aveți un service în preajmă și vă asumați faptul că puteți face și mai multe pagube, este să desfaceți aparatul, să deconectați bateria și să o conectați înapoi. Deși soluția pare foarte similară cu ce am fi făcut în urmă cu câțiva ani la un telefon obișnuit în caz de probleme, este important să realizați că riscul la care expuneți un iPhone când îl demontați, mai ales fără echipamentele potrivite, este foarte mare.

Apropo, nu există nici un motiv pentru a fixa data telefonului vostru pe 1 ianuarie 1970.

06:46 16.02.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video