Cel mai rapid mod de a strica iremediabil un iPhone

iOS, sistemul de operare pe care îl găsiți pe fiecare iPhone, nu este nici pe departe perfect, dar nu se aștepta nimeni să fie atât de ușor să-ți transformi telefonul în cărămidă.

Ar fi bine să percepeți acest articol ce pe un avertisment și să aveți grijă nu oferiți acces la terminal prietenilor care au o pasiune pentru glume proaste.

După ce, în ultimii ani am văzut tot mai multe vulnerabilități de iOS care vă pun în pericol siguranța datelor, tocmai a fost descoperită una care vă strică aparatul într-un mod foarte grav și surprinzător de simplu în același timp.

Până la noi ordine, nu lăsați pe nimeni să vă seteze data la telefon pe 1 ianuarie 1970.

Conform mai multor surse, acel gest poate avea umări dezastruoase. Deși veți fi tentați să credeți că nu s-a întâmplat nimic grav, după ce l-ați închis și deschis din nou cu noua dată, va refuza să mai pornească.

Mai mult decât atât, punerea sa în mod recovery/DFU sau încercarea restaurării unui backup mai vechi, nu pare să remedieze problema.

În câteva instanțe, unele persoane care au avut ghinionul să experimenteze scenariul de mai sus au spus că telefonul și-a revenit în mod miraculos după cinci ore, altele au afirmat că înlocuirea temporară a cartelei SIM pare să rezolve problema.

Din păcate, oficial nu există nici o soluție și nimeni nu vă poate promite că telefonul se mai poate repara prin alt proces decât înlocuire pe garanție.

În ceea ce privește motivele din spatele acestei situații, în primul rând, se pare că sunt afectate doar dispozitivele care folosesc procesoare pe 64 de biți.

În ordine cronologică, primul pe listă este iPhone 5S, iar chipsetul afectat este Apple A7 sau mai nou. Motivul efectiv pare să aibă legătură cu ceasul intern al iPhone-ului care adoptă un număr negativ și se blochează atunci când introduceți data de 1 ianuarie 1970.

De cele mai multe ori, în astfel de momente, Apple iese în fața într-un timp foarte scurt cu un update pentru a rezvola problema, dar nu se știe încă nimic oficial.

Alexandru Puiu
02:23 12.02.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video