Această breșă de securitate a iPhone-ului îți poate pune în pericol datele personale

Această breșă de securitate a iPhone-ului îți poate pune în pericol datele personale

Se pare că o breșă de securitate majoră a fost descoperită la iPhone-uri și iPad-uri.

Atunci când un utilizator pune iPhone-ul sau iPad-ul într-o stare specială, atacatorul poate trece de ecranul blocat (lock screen). Din fericire, doar unele modele par să fie afectate.

Modelele vulnerabile la un astfel de atac par să fie iPhone 5, iPhone 6 și iPad 2 care funcționează pe sisteme de operare iOS 8.2 sau mai noi. Ce nu se știe este dacă și iPhone 6 este afectat de acest gen de atac cibernetic.

Totuși, ca să vă liniștiți, pentru ca cineva să poată trece de ecranul închis securizat și cu o parolă, acesta trebuie să accesez în mod fizic terminalul, să încerce să updateze toate aplicațiile din dispozitiv și să alterneze foarte rapid și în mod regulat între procesul de slide de pe desktop cu apăsarea butonului de home în timp ce se fac actualizările.

După alte câteva operațiuni relativ complicate ce implică la un moment dat și activarea lui Siri, slide-ul din desktop va rămâne mereu blocat în animația de mișcare. La final trebuie doar să închideți și să redeschideți aparatul ca să vedeți că sesiunea de pe fundal încă este înghețată, iar aparatul poate fi accesat fără nici o parolă.

Cel care a descoperit bug-ul, un cercetător de securitate german, numit Benjamin Kunz Mejri a declarat că a transmis acest bug/breșă de securitate celor de la Apple, aceștia spunându-i că vor rezolva problema într-un timp cât mai scurt cu putință.

Citește și: