28 nov. 2016 | 16:33

Apple ar putea lansa un telefon cu ecran curbat anul viitor

ACTUALITATE
Apple ar putea lansa un telefon cu ecran curbat anul viitor

Apple ar putea introduce un terminal cu ecran flexibil mai devreme decât se așteptau unii.

Zvonurile în legătură cu următorul telefon al celor de la Apple continuă să apară, iar acestea devin din ce în ce mai interesante. Cele mai noi informații au fost publicat de către Wall Street Journal, publicația menționând câteva lucruri foarte interesante în legătură cu display-ul pe care l-am putea vedea pe iPhone 8.

Din câte se pare, telefonul cu ecran OLED curbat ar putea apărea pe piață pe parcursul anului viitor. Mai mult decât atât, Apple ar fi trimis un mesaj extrem de interesant către partenerii săi, care se ocupă de producția de display-uri OLED. Astfel, gigantul din Cupertino le-ar fi cerut acestora să trimită ecrane prototip cu rezoluții ”mai bune decât cele fabricate de Samsung”.

După cum scrie și Phonearena, în prezent, display-urile Samsung de pe Galaxy S7 au rezoluții QHD, de 2.560 x 1.440 de pixeli. Pentru moment, nu știm cu exactitate dacă Apple are de gând să introducă terminale cu ecrane mai performante, însă, cel mai probabil, vom afla mai multe informații în curând. În cazul în care Apple optează pentru display-uri OLED, o parte importantă a acestora ar urma să fie fabricată de Samsung.

Desigur, există o șansă să nu vedem ecrane curbate pe iPhone-uri în 2017. Americanii ar avea în jur de 10 prototipuri în prezent, iar cel cu display OLED curbat este doar unul dintre ele.

Un alt set de informații recente sugera că iPhone 8 ar urma să fie fabricat în mod exclusiv din sticlă, pentru a permite încărcarea wireless. După cum probabil știți deja, și telefoanele construite din metal pot fi încărcate fără fir, însă producătorii trebuie să accepte o serie de limitări. Apple, de cealaltă parte, vrea să evite toate aceste lucruri, iar în cazul în care ar include tehnologia wireless charging, încărcătoarele ar urma să fie furnizate în mod exclusiv de către Pegatron.