Aplicațiile Microsoft vor face valuri pe dispozitivele cu Android

Aplicațiile Microsoft vor face valuri pe dispozitivele cu Android

Deși s-ar putea să nu folosiți Skype sau aplicații Microsoft Office, un set stufos de aplicații Microsoft va fi prezent pe aproape orice dispozitiv cu Android.

Momentan, nimeni nu știe cum s-a întâmplat de Microsoft și-a consolidat atât de rapid poziția în piața aplicațiilor de mobil. În ultimii câțiva ani, creațiile lor au devenit omniprezente. Nu te-ai fi așteptat să găsești mai multe aplicații Microsoft preinstalate pe Galaxy S6, de exemplu, dar acela se pare că a fost doar primul pas.

Printr-un comunicat oficial al gigantului din Redmond, ni se aduce la cunoștință că nu mai puțin de 74 de companii producătoare de terminale cu Android, pe care este imposibil să le știți pe de rost, vor include câteva programe Microsoft în dispozitivele viitoare. În centrul acțiunii vor fi suita Office, Skype și Microsoft OneDrive. În 2016, listei cu numele cu cea mai puternică rezonanță (Asus, LG, Samsung sau Sony) se adaugă și Acer, o altă entititate cu o putere financiară impresionantă. La începutul anului trecut, doar 31 de companii semnaseră parteneriate similare cu Microsoft. Merită reținut că nu înseamnă sub nici o formă că pe fiecare aparat cu Android veți vedea aceleași aplicații ale companiei conduse de Satya Nadella. Lista va varia în funcție de parteneriatul semnat cu fiecare producător.

Cea mai impresionantă componentă a parteneriatului dintre Microsoft și producătorii de Android este că, deși la prima vedere ați fi tentați să credeți că realizatorii de terminale cu platforma Google fac o favoare gigantului din Redmond, este exact invers. De fapt, totul are legătură cu patentele Microsoft incluse în sistemul de operare Android, iar pentru ca producătorii să nu mai plătească costuri de licențiere pentru acele tehnologii, preferă să vă mai ocupe un pic din spațiul liber de pe aparate fără voia voastră. Pe termen lung, un lucru este sigur. Oficialii companiei americane vor face presiuni în permanență pentru a-și vedea aplicațiile de mobil dedicate și serviciile online oriunde.

Citește și: