Microsoft dă lovitura cu aplicaţii preinstalate pe gadgeturi cu Android

Microsoft dă lovitura cu aplicaţii preinstalate pe gadgeturi cu Android

În urma unui parteneriat cu 11 producători de dispozitive cu Android, vom vedea aplicaţii Microsoft preinstalate pe din ce în ce mai multe gadgeturi.

Cei de la Microsoft nu se mai rezumă de mult timp doar la aplicaţii pentru propriile sisteme de operare. Într-o perioadă în care cei mai mulţi dintre noi folosim preponderent un smartphone sau o tabletă, este bine de ştiut că gigantul din Redmond investeşte din ce în ce mai mulţi bani şi timp în aplicaţii pentru Android şi iOS.

După ce ieri aflam că Microsoft a încheiat un parteneriat de lungă durată cu Samsung pentru a preinstala un amalgam de aplicaţii pe smartphone-urile şi tabletele companiei sud coreene, acum iese la iveală că de fapt amploarea acestui proiect este mult mai mare. În total, este vorba de nu mai puţin de 11 producător de gadgeturi cu Android răspândiţi pe întregul mapamond care au fost de acord să ofere aplicaţii Microsoft pe aparatele lor.

Una dintre cele mai importante companii participante la acest parteneriat strategic este , care tocmai a anunţat oficial că va introduce mai multe aplicaţii Microsoft pe dispozitivele cu Android ce vor ajunge pe piaţă până la finele acestui an. Înţelegeri similare au fost parafate cu TrekStor din Germania, JP Sa Couto din Portugalia, Datamatic din Italia, DEXP din Rusia, Hipstreet din Canada, QMobile din Pakistan, Casper din Turcia, Tecno din Africa din din China.

Toţi aceşti producători s-au angajat să preinstaleze pe dispozitivele lor cu Android aplicaţiile Microsoft Word, PowerPoint, Excel, OneNote, OneDrive şi Skype. Având în vedere că fiecare dintre voi poate profita de aceste aplicaţii sau, la nevoie, le poate şterge, nu avem de ce să nu ne bucurăm.

Citește și: