În curând, veți putea rula toate aplicațiile de Android pe Chrome OS

În curând, veți putea rula toate aplicațiile de Android pe Chrome OS

Chrome OS nu este cea mai flexibilă platformă din lume când vine vorba de rularea unui număr semnificativ de aplicații, dar această situație va fi remediată în viitorul apropiat.

Cu toții am știut că există o legătură între Chrome OS și Android, iar în urmă cu câteva săptămâni a început să circule pe internet imaginea de mai sus. Aceasta ilustrează magazinul virtual Google Play ce rulează nativ pe atrăgătorul Chromebook Pixel. Nici o secundă nu a fost exclus ca această creație să fie realizată în Photoshop, dar în cadrul Google I/O 2016, a venit confirmarea din partea oficialilor Google că respectiva funcție va fi implementată.

La ora actuală, un număr semnificativ de aplicații de Android rulează pe Chrome OS, dar respectivele programe au suferit modificări semnificative și au implicat un efort important din partea dezvoltatorilor pentru ca acest fenomen să aibă loc. În mare parte, inginerii Google au colaborat în mod direct cu dezvoltatorii pentru a materializa respectivul efort de portare.

Din câte se pare, acum, este doar o chestiune de timp până când majoritatea aplicațiilor pe care le îndrăgiți pe Android vor putea fi rulate fără nici un fel de artificii suplimentare din partea creatorilor lor. Marea schimbare va avea legătură cu faptul că întregul proces de rulare al aplicațiilor din Google Play nu va mai implica utilizarea Android Runtime for Chrome.

,,Aceea nu era o implementarea nativă, așa că dezvoltatorii de aplicații ar fi trebuit să facă ceva pentru a funcționa. Ca urmare, sistemul nu avea cum să funcționeze pentru foarte mulți dezvoltatori.” Soluția mult mai eficientă la problemă a fost descrisă de Kan Liu – directorul de produs din cadrul Google responsabil de Chrome OS. El a detaliat utilizarea unui container Linux în interiorul căruia va rula Android în toată splendoarea sa.

Din momentul în care noul sistem va fi implementat la scară largă, majoritatea Chromebook-urilor vor putea suporta rularea celor mai multe aplicații din Google Play. Singura restricție ar putea fi prezența unui touchscreen pe respectivele sisteme.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: