Anonymous promite că va răzbuna atacurile de la Bruxelles

Anonymous promite că va răzbuna atacurile de la Bruxelles

În urmă atacurilor de la Bruxelles, hacktiviștii Anonymous au publicat un nou videoclip adresat Statului Islamic.

Atacurile teororiste care au avut loc la Bruxelles i-au determinat pe membrii grupului Anonymous să publice pe YouTube un nou videoclip adresat membrilor Statului Islamic. În cadrul acestuia, persoana care poarta obișnuita mască Guy Fawkes amintește de eforturile grupării de a limita activitatea online a teroriștilor și de a le accesa resursele financiare.

Membru Anonymous nu vorbește despre noi acțiuni ale hactiviștilor, însă a afirmat că gruparea își va continua acțiunile împotriva Statului Islamic atât timp cât acesta va continua să atace libertatea oamenilor din toată lumea. În mod interesant, acesta menționează că oricine din lume poate ajuta în lupta împotriva teroriștilor fără a fi nevoie să ia parte la operațiuni de hacking.

După cum veți putea auzi pe parcursul videoclipului, autorii consideră că o metodă extrem de eficientă prin care puteți lupta împotriva teroriștilor este eliminarea discriminării. În opinia lor, acceptarea comunităților musulmane va limita posibilitățile ISIS de a recruta noi membri în Europa. Desigur, chestiunea este mult mai complexă decât atât, mai ales dacă luăm în considerare faptul că ultimele atacuri au avut loc în Belgia, țara cu al treilea cel mai mare indice de globalizare din lume.

Când vine vorba de dispozitive mobile, teroriștii din cadrul grupării cunoscute drept ISIS preferă modelele de bază. Cel mai des, aceștia nu apelează la vreun smartphone, ci la modelul Nokia 105 (cunoscut, de asemenea, drept Microsoft 105), care nu include nici cameră foto, nici aplicații mobile. Telefonul nu are niciun plus față de alte telefoane similare și costă doar 30 de dolari.