19 mai 2016 | 22:44

Android Wear 2.0 elimină dependența de smartphone a ceasurilor

ACTUALITATE
Android Wear 2.0 elimină dependența de smartphone a ceasurilor

Android Wear 2.0 este cea mai recentă iterație a sistemului de operare pentru ceasuri inteligente creat de Google și introduce schimbări majore modului de funcționare.

Amatorii de smartwatch-uri cu Android Wear au început deja de câțiva ani să-și poate achiziționa ceasuri din ce în ce mai atrăgătoare, iar odată cu lansarea versiunii de firmware 2.0, acestea vor deveni și mult mai deștepte. Detaliat în cadrul Google I/O, noul Android Wear 2.0 sună foarte bine și s-ar putea să convingă și mai mulți internauți să se orienteze către un ceas smart.

Pe lângă modificări importante de interfață, cel mai mare avantaj al noului sistem de operare ține de eliminarea dependenței de smartphone. Cu toate că v-ați obișnuit să percepeți ceasul inteligent ca o extensie a telefonului din buzunar de pe care recepționați notificări, prezența acestuia în preajma smartwatch-ului va deveni opțională. Mai ales atunci când mergeți la alergat, este mult mai bine să știți că vă puteți lăsa telefonul acasă, decât să riscați să-l dați de pământ.

Aceste modificări importante nu vor ține însă doar de software, ci și de abilitatea smartwatch-urilor de comunica prin WiFi, Bluetooth sau chiar și date celulare cu servere care să vă servească informațiile de care aveți nevoie, oriunde v-ați afla. În principiu, majoritatea dispozitivelor noi din această gamă nu ar trebui să aibă nici un fel de probleme în a incorpora dotările hardware necesare.

În plus, tot Android Wear 2.0 va introduce pe ceasuri o interfață mult mai atrăgătoare construită în jurul limbajului Material Design. Notificările vor putea fi acum mai complexe, accentul se va pune pe culori mai închise, iar o tastatură completă funcțională își va face simțită prezența pe ecranul de câțiva centimetri. Smart Reply, un algorim dezvoltat de Google pentru generarea de răspunsuri inteligente contextuale la care să puteți apela în caz de nevoie, va fi prezent și aici.

Prin intermediul Fit Platform Activity Recognition API, noile ceasuri cu accente pe monitorizarea efortului fizic ar trebui să facă o treabă mult mai bună când vine vorba de recunoașterea dinamică a activităților pe care le inițiați. Indiferent dacă inițiați o sesiune de alergat, înot sau flotări, nu ar trebui să mai interacțiuni cu meniul ceasului pentru a-l atenționa. Android Wear 2.0 s-a lansat momenta în format Developer Preview, iar la utilizatorii obișnuiți va ajunge în toamna acestui an.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele