Acest site românesc îți dă informații verificate legate de cancer

Acest site românesc îți dă informații verificate legate de cancer

În epoca Internetului, când o persoană nu se simte tocmai bine, nu mai dă telefon doctorului, ci caută repede simptomele pe Google. Din păcate, Internetul e plin de informații neverificate care pot împinge pacienții să ia decizii nu tocmai inspirate privind sănătatea lor.

Iar dacă acest lucru nu e recomandat la o simplă răceală, e ușor să ne imaginăm daunele create când vorbim despre cancer. Acest lucru este pe cale să se schimbe pentru români.

Orice persoană care vrea să obţină informaţii legate de orice boală oncologică poate accesa, de vineri, un site avizat de specialişti, oncopedia.ro, unde sunt explicate şi analizate pe larg cauzele, factorii de risc, simptomele, stadiile, metodele de diagnostic precoce, de investigare şi de tratament.

„Proiectul Oncopedia.ro, sprijinit de Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC), este prima resursă online cu informaţie verificată de experţi. Pacienţi sau chiar şi medici au acum la dispoziţie sute de articole ce abordează în detaliu oncologia. Pentru fiecare tip de cancer, pe oncopedia.ro sunt explicate şi analizate pe larg cauzele, factorii de risc, simptomele, stadiile, metodele de diagnostic precoce, de investigare şi de tratament”, a declarat Cezar Irimia, preşedintele Federaţiei Asociaţiei Bolnavilor Cronici.

Articolelor oncologice li se adaugă informaţii despre nutriţie pentru persoanele suferinde, despre suport psihologic şi stil de viaţă, pentru o abordare pe toate planurile a luptei cu cancerul.

„Oncopedia.ro vrea să vă explice cu toată onestitatea ce este această boală, cum este ea abordată azi şi să vă răspundă la întrebări. Noi nu vom prescrie tratamente, pentru că aceasta este misiunea medicului dumneavoastră, dar vrem să vă fim alături şi să vă destrămăm temerile”, a declarat profesorul dr. Eugen Carasevici, de la Institutul Regional de Oncologie Iaşi şi primul susţinător al proiectului.

Pentru Raluca Bârzu, iniţiatoarea proiectului, oncopedia.ro îşi propune să fie o punte de legătură între pacientul greu încercat de cancer şi medicu specialist.

„Am creat oncopedia.ro cu gândul la pacienţi şi la familiile lor dorind  să le ofer posibilitatea de a accesa informaţii utile şi de actualitate despre cancer, validate şi verificate de medicii specialişti din ţară, dar şi din străinătate. În oncopedia.ro specialiştii noştri vor scrie şi vor răspunde întrebărilor pacienţilor, încercând să arate că există speranţă şi că există şanse de a învinge cancerul”, a spus Raluca Bârzu.

Un studiu recent realizat de IMAS la solicitarea Centrului de Inovaţie în Medicină, a arătat că în România sunt aproape un milion de persoane suferinde sau diagnosticate în trecut cu cancer şi peste 20 la sută dintre români au sau au avut cel puţin un membru din familia restrânsă (soţul/soţia, fiul/fiica, mama/tata) diagnosticat cu cancer.

Principala temere legată de cancer este că nu poate fi vindecat (26,6 la sută), la care se adaugă lipsa tratamentelor eficiente (7,4 la sută), indisponibilitatea tratamentelor în România (7,1 la sută), lipsa banilor necesari pentru tratamente (5,8 la sută), plus teama de boala în sine, cu tot ce presupune ea (7,6 la sută).

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: News.ro
Etichete: