A fost anunțată prima restricție de la Olimpiada de la Rio și este absurdă

A fost anunțată prima restricție de la Olimpiada de la Rio și este absurdă

Față de anii trecuți, se pare că Olimpiada de la Rio va fi supusă unor restricții mai drastice când vine vorba de publicare conținutului video pe rețele sociale într-o formă sau alta.

Orice campionate sportive includ câteva momente spectaculoase sau amuzante ce ajung online la scurt timp după eveniment în format gif animat. În teorie, Olimpiada de la Rio are un potențial enorm din acest punct de vedere, deoarece se concentrează într-un singur loc un număr spectaculos de atleți și este imposibil ca foarte mulți dintre ei să nu facă o serie de gesturi care să merite imortalizate. În plus, există și performanțe întregi, precum săriturile de la înot, care sunt perfecte pentru Vine sau un GIF de câteva secunde.

Din pâcate, Comitetul Olimpic Internațional tocmai a trimis un comunicat de presă către agenții prin care menționează că nici un jurnalist sau publicație online nu are voie să publice GIF-uri animate sau clipuri scurte în format Vine. ,,Folosirea de Material Olimpic transformat în formate grafice animate precum GIF-uri animate (ex. GIFV), GFY sau WebM, precum și formate precum Vine sau altele, este strict interzisă.” Mesajul este cât se poate de clar și, cu toate că au mai existat diverse restricții legate de Olimpiadă în anii trecuți, aceasta ar putea fi cea mai absurdă limitare stabilită vreodată.GIF Olimpiada de la rio incalzire

Tot Comitetul Internațional Olimpic a stabilit contextele foarte precise în care poate fi utilizată sigla Olimpiadei de la Rio și o listă de termeni cu care poate fi descris evenimentul. Limitarea producerii de GIF-uri duce însă limitările la un nivel absurd dintr-un motiv care nu este foarte clar.

Există totuși un posibil scenariu. S-ar putea ca organizatorilor să le fie frică de faptul că aceste formate animate ar afecta numărul de persoane care urmăresc transmisiunile live ale evenimentului. În contextul în care drepturile de transmisiune pentru Olimpiada de la Rio au avut probabil asociate niște prețuri fabuloase, vă dați seama că valoarea lor ar scădea brusc în anii următori dacă nu se reflectă într-un public foarte numeros.GIF Olimpiada de la rio saritura

Citește și:
Sursa: Engadget