Olimpiada de la Rio va putea fi vizionată în 4K Ultra HD

Olimpiada de la Rio va putea fi vizionată în 4K Ultra HD

Olimpiada de la Rio este cea mai importantă competiție sportivă a acestui an, iar pasionații de sport o vor putea vedea cu mai multe detalii ca niciodată.

De-a lungul anilor, olimpiadele au generat avansuri tehnologice semnificative când vine vorba de imortalizarea disciplinelor sportive, iar în 2016, Olimpiada de la Rio nu este o excepție de la regulă. Pentru prima oară în istoria evenimentului, acesta va putea fi urmărit în confortul căminului la rezoluție 4K Ultra HD cu o plajă sporită de culori – HDR și cu un sunet surround mai impresionant ca niciodată, certificat Dolby Atmos.

Anunțul pe marginea acestei inovații a fost făcut de postul de televiziune public american NBC, deși este foarte probabil ca respectivul flux video să facă înconjurul lumii, atât legal prin intermediul unor parteneri oficiali, cât și ilegal. În principiu, operatorii de cablu, vor avea acces la o mare parte dintre evenimentele desfășurate în Olimpiada de la Rio la o calitate de 4 ori mai mare decât Full HD, iar asta este foarte important dacă aveți un TV de mari dimensiuni.

Singura problemă cu anunțul celor de la NBC în privința olimpiadei ce se va desfășura anul acesta în Brazilia este că nu veți putea vedea transmisiuni în 4K decât la 24 de ore după evenimentele efective. Astfel, dacă stați foarte prost la capitolul răbdare, anunțul s-ar putea să fie inutil pentru voi.

Cum am zis și mai sus, nu tot ce se va desfășura la Rio în cadrul olimpiadei va fi imortalizat în 4K. Lista va include doar ceremoniile de deschidere și închidere a evenimentului, campionatul de baschet, înot, alergat și sărituri, judo și finala de fotbal. ,,Olimpiada a fost un inițiator constant al avansurilor tehnologice, iar Rio nu va fi excepția de la această regulă.” Gary Zenkel, președintele NBC Sports s-a arătat foarte entuziasmat în privința inovațiilor tehnice ce vor fi implementate pentru filmarea olimpiadei.

Partea cea mai interesantă a acestui anunț este că de fapt postul TV american va transmite o versiune scalată în jos la 4K a fluxului video 8K ce va fi transmis ca test în Japonia. Olimpiada de la Rio va începe pe 5 august 2016.

Citește și: