8000 de dolari pentru un ceas Breitling de plastic e cam mult

8000 de dolari pentru un ceas Breitling de plastic e cam mult

Ceasurile elvețiene costă cât o mașină nouă, parțial din prisma materialelor. Breitling vrea însă să desființeze acel mit printr-un model premium din plastic.

O proporție semnificativă din prețul unui ceas de top al unei companiei cunoscute este dat de procesul de fabricație și de materialele folosite, precum aur, platină sau titan. Este adevărat că există și excepții de la regulă, dar majoritatea au legătură cu vârsta ceasului. Precum un vin bun, prețul unui ceas clasic explodează la câțiva ani după ce nu a mai fost produs în serie.

Cu toate că detaliile menționate mai sus sunt cunoscute la nivel global și nici măcar nu înfățișează niște reguli noi, prin intermediul celei mai recente creații ale sale, Breitling speră să demonteze acest sistem. Numele noului ceas este Breitling Avenger Hurricane și, pe lângă faptul că nu vor fi produse prea multe astfel de unități, costă 8390 de dolari.

O valoare de aproximativ 8000 de dolari pentru un ceas elvețian nu este deloc mare, dar în momentul în care ai curajul să ceri o astfel de sumă pe un ceas de plastic, îți asumi câteva riscuri. Nu trebuie să fii inginer cu 20 de ani de experiență pentru a vedea că ceasul din imaginea de mai sus nu are nici un fel de legătură cu ceasurile clasice elvețiene din materiale mult mai scumpe.

Deoarece cuvântul plastic sună ieftin, în materialele de promovare ale noului ceas, oficialii Breitling folosesc denumirea de Breitlight pentru acel material – un polymer de plastic dezvoltat in-house de companie. Mult mai ușor decât orice alt material folosit de obicei la ceasuri, Breitlight are garanția că este flexibil, fără minusuri semnificative pe partea de andurență, dar are și alte câteva amănunte pe care le-ați putea omite. Nu numai că nu se zgârie cu ușurință, dar are mari șanse ca, la  o zi de la lansare, să apară în magazinele voastre favorite de specialitate. Amatorii de înot sau ciclism nu vor mai putea măsura performanța atinsă de curând – pentru că nu este smart, dar brățara nu vă va irita niciodată.

Singurul aspect prezent în noul Breitling pe care l-am mai văzut și în trecut are de fapt legătură cu interiorul ceasului din plastic. Sistemul Breitling B12 de tip mecanic prezent în această ecuație pentru trecerea timpului este foarte scump, deoarece este asamblat exlusiv manual, la fel ca ceasul efectiv.

breitling_avenger_hurricane

Citește și: