Breitling B55 Connected – un smartwatch mai puţin inteligent decât v-aţi aştepta

Încercând se se adapteze la trendul din piaţă, cei de la Breitling au anunţat primul lor smartwatch cu numele B55 Connected. Din păcate, nu e foarte deştept.

Pentru că Apple a făcut o treabă foarte bună în a speria , în scurt timp vom vedea din ce în ce mai multe companii de ce vor lansa astfel de gadgeturi inovative. Prima din acest val este Breitling care tocmai a anunţat noul său B55 Connected.

După cum se poate vedea în imaginea de mai sus, noul B55 Connected colaborează perfect folosind o conexiune Bluetooth cu o aplicaţie de smartphone ce permite configurarea mai multor parametri de funcţionare ai ceasului. Partea tristă este că nu are 90% din funcţionalitatea unui smartwatch ,,clasic”. Nu este capabil să vă notifice dacă primiţi un email sau un apel telefonic şi nici nu vă măsoară vreun aspect al stilului vostru de viaţă activ. Nu vine cu un display color şi nici nu poate rula aplicaţii terţe.

Dacă am insistat suficient pe aspectele negative al ecuaţiei, să vedem şi părţile bune introduse de Breitling în acest model şi să facem eforturi pentru a înţelege de ce merită această creaţie titlul de smartwatch. Se conectează la telefon şi comunică cu aplicaţia Breitling de iOS şi Android. Aceasta din  urmă vă permite să fixaţi ora exactă, să definiţi alarme şi să faceţi rapid tranziţia de la o zonă de pe glob la alta. Ceasul este capabil să sune şi să vibreze pentru a vă notifica de o programare sau alarmă şi toate informaţiile din interiorul său pot fi stocate cu uşurinţă şi transmise către alţi utilizatori.

Cum era de aşteptat, odată cu introducerea câtorva funcţii smart, acest ceas high end nu mai este construit integral în jurul unui mecanism mecanic. În schimb, foloseşte un superquartz de calibrul B50. Specific Breitling, din noul B55 Connected nu lipseşte posibilitatea de a măsura singur durata unui zbor.

Nu au fost făcut publice detalii legate de disponibilitate sau preţ, dar ar trebui să nu dureze mai mult de câteva săptămâni până când vom afla cât de inaccesibil este acest model. Cu eforturi minime, s-ar putea să ne facă să ne schimbăm părerea despre cât de scump este Apple Watch Edition ce începe de pe la 10.000 de dolari.

breitling-b55-connected-detalle

16:29 17.03.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video