ZTE devansează Apple și anunţă primul telefon cu Force Touch

ZTE devansează Apple și anunţă primul telefon cu Force Touch

După ce Apple a promovat intens tehnologia Force Touch în noile sale MacBook-uri și pe Apple Watch, ZTE a introdus-o în noul ZTE Axon Mini.

Printre zvonurile legate de iminentul iPhone 6S şi iPhone 6S Plus s-a numărat şi prezenţa tehnologiei Force Touch. Se pare însă că o companie chinezească a reuşit să le-o ia înainte celor de la Apple. Împreună cu un nou vârf de gamă şi un smartwatch, cei de la ZTE au anunţat zilele trecute terminalul ZTE Axon Mini.

Cu toate că cea mai mare parte a specificaţiilor ZTE Axon Mini sunt învăluite în mister, asiatici au dezvăluit totuşi câteva aspecte importante. În primul rând, noul dispozitiv va fi construit în jurul unui display Super AMOLED cu diagonala de 5,2 inci. În al doilea rând, va fi primul smartphone din lume dotat cu Force Touch.

Dacă respectiva tehnologie promovată intens de Apple vă este complet strâină, merită să aveţi în vedere că, în funcţie de implementarea software, poate fi cu adevărat revoluţionară. În practică, poate deschide noi orizonturi vizavi de modul în care putem interacţiona cu telefonul nostru.

Secretul se află într-un display sensibil la atingere care nu doar apreciază cu precizie locaţia pe care o atingeţi ci şi cât de tare apăsaţi pe ecran. Astfel, în timpul redării unui film, o apăsare superficială pe telefon se poate transpune prin punerea respectivului clip pe pauză, în timp ce o apăsare mai puternică poate mări volumul audio.

ZTE Axon Mini va ajunge pe piaţă în luna septembrie a acestui an în culorile auriu, argintiu, orange şi roz. Din păcate, abia atunci vom afla dacă la interior are abilităţi hardware similare cu ZTE Axon sau versiunea mini va fi mult mai lentă.

Citește și: