09 dec. 2015 | 09:30

Cel mai atractiv gadget produs de chinezi e disponibil global

ACTUALITATE
Cel mai atractiv gadget produs de chinezi e disponibil global

Într-o piață în care sunteți bombardați zilnic cu opțiuni, ZTE Axon Mini Premium reușește să iasă în evidență fără a fi foarte scump.

În urmă cu câteva luni au început să circule pe internet informații cum că ZTE Axon Mini ar fi urmat să fie primul smartphone cu Force Touch, înainte ca Apple să-și fi anunțat propriile creații cu această tehnologie. Ulterior s-a demonstrat că Force Touch este prezentă doar în versiunea Premium a terminalului.

În contextul în care ZTE Axon Mini este disponibil în China deja de câteva luni, este îmbucurător faptul că, prin intermediul AliExpress, oricare dintre noi poate pune mâna pe ZTE Axon Mini Premium. Într-o perioadă în care numărul terminalelor cu Android care suportă Force Touch este infim, se justifică fără nici un fel de problemă prețul de 300 de dolari pentru a vă lăuda în fața prietenilor cu noul vostru smartphone.

Pe lângă prezența tehnologiei Force Touch, ZTE Axon Mini Premium se mândre cu alte câteva particularități care te duc cu gândul la un telefon premium, deși prețul și configurația hardware din interior confirmă altceva. În orice caz, carcasa din același aliaj aluminiu-titan folosit la Boeing 787 trădează un nivel de anduranță sporit pentru noul gadget. Amatorii fascinați de securitate se vor bucura să afle că, în cazul acestui smartphone, autentificarea se poate realiza printr-un cititor de amprentă, scanner de retină și recunoaștere vocală.

ZTE Axon Mini Premium este un smartphone construit în jurul unui panou Super AMOLED Full HD cu diagonala de 5,2 inci. În spatele ecranului se ascunde un Snapdragon 616 acompaniat de 3GB RAM și o memorie internă de 32GB. Camera principală este de 13MP, iar sistemul de operare preinstalat este Android Lollipop mascat de o interfață proprietară. Pe lângă clasicul argintiu, auriu și roze auriu reprezintă variantele pentru care puteți opta.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele