05 feb. 2015 | 05:19

YouTube se reinventează şi vă permite să schimbaţi unghiul din care vedeţi acţiunea

ACTUALITATE
YouTube se reinventează şi vă permite să schimbaţi unghiul din care vedeţi acţiunea

Pentru cei care îşi doresc să fie proprii regizori atunci când urmăresc un clip pe , gigantul a început să ofere această funcţie pentru un număr de clipuri.

În urmă cu zece ani, conţinutul de la TV nu era foarte interactiv. Adopţia internetului ca sursă de conţinut multimedia, nu a venit cu schimbări radicale la acest capitol. Singura diferenţă dintre cele două a fost că, pe YouTube sau orice alt serviciu online de streaming, alegeaţi voi la ce vă uitaţi, chiar dacă nu aveaţi prea multe posibilităţi pentru a defini modul în care o faceţi.

este făcut de cei de la YouTube cu postarea online, probabil pentru prima oară, a unui clip ce vă oferă posibilitatea să alegeţi unghiul din care urmăriţi acţiunea. Este vorba de un concert cu artista Madilyn Bailey. Respectivul clip pe care îl puteţi accesa la această adresă, spre deosebire de oricare altul de pe popularul serviciu, nu poate fi integrat într-o pagină web, ca până acum, dar poate fi accesat fără probleme de pe orice platformă.

Ca detalii tehnice, merită să aveţi în vedere că spectacolul a fost imortalizat cu patru camere sincronizate şi că puteţi defini în timp real sursa fluxului video afişat pe ecran mare. În mod evident, fluiditatea experienţei de vizionare, depinde în mare parte şi de o conexiune rapidă la internet. Pentru a păcăli un pic sistemul, trebuie să ţineţi câteva secunde pe una dintre tastele numerice de la 1 la 4. Cu cât veţi ţine mai mult apăsată una dintre acele taste, cu atât se va încărca mai mult în memorie fluxul video aferent acelei camere, urmând ca, în momentul în care aţi luat mână de pe tastă, clipul să ajungă în prim-plan.

Concertul face parte dintr-o serie de spectacole intitulate YouTube Music Night şi are mari şanse să devină o manifestare regulată pentru cei de la YouTube.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele