YouTube îți permite, în sfârşit, să cauți mai ușor videoclipuri 4K Ultra HD de cea mai bună calitate

, 27 Feb, 20:00

În cazul în care aţi prins un televizor 4K Ultra HD la ofertă, o colecţie impresionantă de clipuri de pe este cel mai bun mod de a-l scoate în evidenţă.

Pe YouTube se găsesc orice fel de clipuri video, unele de o calitatea mai bună ca alta. Dacă eraţi însă, în trecut, fixat pe conţinut la rezoluţie nativă 4K, întâmpinaţi o problemă. Cei de la YouTube, din păcate, nu evidenţiau astfel de scurtmetraje.

Pentru că televizoare 4K încep să fie din ce în ce mai accesibile, la fel şi camerele generatoare de astfel de conţinut, Google a decis să-şi modernizeze un pic zilele trecute sistemul de indexare al conţinutului de pe YouTube. Nu de alta, dar deşi puteaţi posta filme Ultra HD încă din 2010, acelea erau foarte greu de găsit dacă nu încorporau în titlul asocierea de caractere 4K.

Începând de acum câteva zile, ideea de 4K poate fi folosită ca filtru la căutare de conţinut pe YouTube la fel ca HD, de exemplu. De asemenea 2160p sau 4K poate fi ales ca nivel de calitate al fluxului video. vine la scurt timp după ce un purtător de cuvânt al companiei a afirmat că upload-urile de conţinut 4K s-au triplat în ultimul an şi că doritorii de astfel de conţinut sunt din ce în ce mai mulţi. Pentru că astfel de stream-uri sunt inutile dacă nu pot fi accesate de oriunde, oficialii YouTube sunt mândri că folosesc codecul VP9 pentru a transmite astfel de clipuri chiar şi pe conexiuni la internet mai lente.

În mod evident, nu sunteţi condiţionat de deţinerea unui monitor 4K pentru a vedea astfel de clipuri, dar abia atunci veţi aprecia detaliile spectaculoase.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail