YouTube găzduiește primul videoclip 4K la 360 de grade. Ce are atât de important [VIDEO]

Printr-un singur clip urcat zilele trecute pe au fost înregistrate câteva premiere. Graffiti de la Noa Neal este primul videoclip 4K interactiv postat.

Deşi vom vorbi pentru mult timp de acum încolo de YouTube ca de o platformă online pentru conţinut video, singurul lucru care se schimbă este definiţia idei de video. La doar câteva zile după ce compania Google a anunţat că va suporta create special pentru kiturile de realitate virtuală, au apărut şi primele clipuri care profită de aceste noi specificaţii.

Clipul pe care îl puteţi urmări mai jos este rezultatul colaborării dintre Intel şi Kolor. Statistic, este primul clip video interactiv la 360 de grade de pe YouTube. Pentru că întregul flux video a fost imortalizat din toate direcţiile, pe un computer, puteţi mişca mouse-ul pentru a schimba în timp real perspectiva din care urmăriţi acţiunea. Dacă urmăriţi acelaşi clip de pe smartphone, pentru că acesta din urmă include şi un accelerometru, este suficient doar să mişcaţi telefonul pentru a-l folosi ca o fereastră în lumea clipului.

Pentru a se ajunge la un rezultat atât de uimitor, la bază s-au aflat şase camere GoPro montate pe o instalaţie de captură Freedom360. Fluxul video final a fost procesat pe un computer cu Intel Core i7 şi Intel Iris Graphics. Kolor Autopano Video Pro este aplicaţia folosită pentru lipirea celor şase surse de conţinut. Partea de vizionare poate fi realizată doar prin intermediul Chrome momentan, atât pe desktop, cât şi pe mobile. De asemenea, clipul a fost urcat pe platforma online pentru clipuri la 360 de grade – Kolor Eyes.

 

Alexandru Puiu
14:47 27.03.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video