Realitatea virtuală ajunge și pe YouTube cu videoclipuri la 360 de grade [VIDEO]

Printr-unul dintre cele mai importante update-uri din ultimii ani, YouTube a început să găzduiască clipuri panoramice optimizate pentru .

Ideea de realitate virtuală implică experienţe foarte atrăgătoare pentru cei care vor să experimenteze clipuri video sau jocuri într-un mod mult mai liber. Când vine vorba de filme mai ales, sunteţi puşi în poziţia unui regizor care defineşte într-un mod arbitrar ceea ce se perindă prin faţa camerei.

Acest grad atractiv de libertate a început să fie oferit de câteva zile de cei de la YouTube, care au anunţat printr-o postare pe blogul oficial al companiei că suportă upload-ul pe site de clipuri filmate la 360 de grade. Pe marginea acestui subiect au mai fost făcute nişte anunţuri recente, dar aceasta este prima oară când utilizatori obişnuiţi ai serviciului pot urca astfel de experienţe în format video pe site. După cum se poate vedea în clipul de mai jos, nu sunteţi neapărat obligaţi să aveţi un kit de realitate virtuală, gen Oculus Rift sau pentru a le viziona.

 

În schimb, fără un astfel de gadget futurist, sunteţi limitaţi la folosirea săgeţilor de pe ecran pentru a defini unghiul din care vedeţi acţiunea din faţa camerei. Respectivele săgeţi întruchipează şi cel mai simplu mod prin care puteţi identifica faptul că vizionaţi un clip creat pentru realitate virtuală.

Următorul pas în vizionarea unor astfel de clipuri ţine de portarea experienţei pe dispozitive mobile. Aparent, în scurt timp, aplicaţia YouTube pentru Android va fi actualizată pentru a vă permite să mişcaţi telefonul în aer cu scopul de modifica perspectiva din care se realizează vizionarea. Se lucrează la obţinerea unui rezultat similar şi pentru iDevice-uri, gen iPad sau iPhone, dar va mai dura mai mult timp până vom vedea clipuri interactive, precum cel de mai sus, pe dispozitive cu iOS.

Alexandru Puiu
10:13 14.03.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video