13 iun. 2015 | 11:00

Youtube Gaming, o platformă specială pentru gameri

Gaming
Youtube Gaming, o platformă specială pentru gameri

Youtube este cea mai populară platformă pentru clipuri video, dar alte servicii încep să o prindă din urmă, în special când vine vorba de streamingul de jocuri. 

În urmă cu puțin timp, pe Twitter a apărut un cont nou numit ”Youtube Gaming”. Creatorii nu au publicat inițial niciun fel de anunț oficial și nici nu au dat vreun detaliu privind existența acestui cont.

La scurt timp, pe contul respectiv a apărut o fotografie cu un dispozitiv pe care era deschisă o platformă care nu a fost anunțată până acum. A urmat o avalanșă de tweeturi similare (mai mult de 30) în care este prezentată în detaliu platforma Youtube Gaming.

Este vorba despre un produs gândit special pentru jucători și pentru jocuri care urmează să fie lansat în această vară. Odată cu platforma web vor fi lansate și aplicații pentru smartphone, iar serviciul are rolul de a le oferi gamerilor o punte de legătură cu jocurile lor preferate. Peste 25.000 de jocuri vor primi pagini oficiale pe Youtube Gaming.

Aceste pagini vor funcționa ca niște agregatoare de conținut și vor aduna difuzări în direct și clipuri video înregistrate de diverși utilizatori, dar și de companii. Utilizatorii vor putea adăuga paginile în colecții, pentru a fi înștiințați imediat ce un clip video, să zicem despre GTA V, a fost publicat.

Partea de difuzare în timp real va avea o importanță foarte mare pe noua platformă și este modalitatea prin care Youtube va ataca rivalul Twitch, care domină această nișă de ceva timp. Astfel, pe prima pagină vor fi mereu trimiteri către astfel de conținut, iar procesul de a transmite jocurile în direct va fi simplificat.

Inițial, serviciul va fi lansat pentru SUA și Marea Britanie, urmând să ajungă și în restul țărilor după o perioadă de timp. Youtube Gaming va fi prezentat în detaliu la evenimentul E3.