Cum a ajuns GTA V să instaleze programe dăunătoare pe PC

Cum a ajuns GTA V să instaleze programe dăunătoare pe PC

Diversele moduri pentru GTA V disponibile la această oră pe internet ar putea să vă instaleze programe dăunătoare calculatorului.

GTA V este unul dintre cele mai de succes jocuri de pe piață chiar și la aproape doi ani de la lansarea sa oficială. În condițiile în care acesta a apărut pe PC în urmă cu câteva săptămâni, dezvoltatorii merită lăudați pentru modurile create. Cu toate acestea, nu ar trebui să vă grăbiți cu instalarea unuia, din motive de securitate.

Conform site-ului GTAForums, unele programe dăunătoare ar putea rula în paralel cu jocul. După cum scrie și Engadget, un utilizator a observat un compilator C# în background, legat de un fișier executabil denumit fade.exe. Acesta din urmă se folosea de conexiunea la internet și s-a dovedit ulterior a fi un keylogger.

Din câte se pare, programul malițios era găsit în modurile ”Noclip”, care permitea jucătorului să exploreze interiorul obiectelor, și ”Angry Planes”, care dădea naștere automat unor avioane inamice. Modurile au fost eliminate de pe site-urile pe care erau găzduite, iar în cazul în care le-ați instalat, este recomandat să le ștergeți și să vă schimbați parolele.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: