Xbox One se transformă în PC și primeşte funcţii din Windows 10

Xbox One se transformă în PC și primeşte funcţii din Windows 10

Dacă tot ascunde o configuraţie hardware foarte similară cu cea a unui PC, Xbox One se pregăteşte să încorporeze componente importante din Windows 10.

Nu trebuie să fiţi experţi în tehnologie pentru a vă da seama că Xbox One este mai multe decât un instrument pentru gaming. În anumite ţări, acesta vă poate înlocui TV Box-ul şi poate reda fără nici un fel de probleme o varietate foarte mare de conţinut digital, atât local, cât şi online. Pentru cei care sperau să folosească şi mai multe funcţii de la consola lor next-gen, Microsoft tocmai a confirmat zilele trecute pe Twitter o informaţie foarte atrăgătoare.

Inclus în Windows 10 pe PC-uri este Microsoft Edge, noul browser creat de către gigantul din Redmond. Deoarece se pare că au foarte multă încredere în acesta, oficialii companiei americane tocmai au confirmat că a respectivul browser va ajunge în curând pe Xbox One. Răspunsul a ajuns online ca răspuns la o întrebare pusă de un internaut, mai precis, la jumătate din întrebare. Respectivul individ mai era curios dacă volumul de funcţionalitate inclus în aplicaţie va fi identic cu cel al versiunii de PC.

În principiu, pe lângă o interfaţă optimizată pentru interacţiunea cu un controller, este greu de apreciat ce vă va oferi Microsoft Edge pe Xbox One. În mare parte, funcţiile întâlnite vor fi aceleaşi, dar în acelaşi timp, este foarte probabil, ca mici particularităţi să fie cu greu transpuse pe consolă.

Această măsură ar urma să fie prima dintr-un set de update-uri menite să aducă Windows 10 pe Xbox One. Mike Ybarra de la Microsoft a preconizat această tranziţie în urmă cu mai bine de jumătate de an, iar termenul începând cu care ar trebui să aibă loc este luna noiembrie a acestui an. Ca urmare, nu ar tebui să mai dureze foarte mult până când ne vom lămuri dacă Xbox One va deveni şi mai similar cu un compute personal sau prezenţa unui browser de internet va fi una dintre puţinele elemente împrumutate din Windows.

Citește și: