Windows 10 va veni pe Xbox One în câteva luni

Windows 10 va veni pe Xbox One în câteva luni

După ce la E3 am aflat prima oară de posibilitatea unui nou dashboard pe Xbox One construit în jurul Windows 10, acum avem şi dată de lansare pentru acel update.

După câteva săptămâni în care am aflat aproape zilnic ceva nou despre Windows 10, se pare că valul de ştiri nu s-a încheiat încă. În cadrul Gamescon desfăşurat în aceste zile la Koln în Germania, cei de la Microsoft au organizat o conferinţă de presă încărcată de picanterii pe marginea Xbox One. Pe lângă anunţarea pentru prima oară a mai multor jocuri, americanii au insistat destul de mult şi pe mai multe update-uri de software iminente care vor spori semnificativ funcţionalitatea consolei.

Printre acestea se numără, începând cu luna noiembrie a acestui an, introducerea de îmbunătăţiri semnificativ de performanţă derivate dintr-un nou dashboard construit pe Windows 10. Cu alte cuvinte, acesta va fi poate ultimul pas din efortul Microsoft de a unii toate dispozitivele sub umbrela unui singur sistem de operare.

Pe lângă o îmbunătăţire a timpilor necesari la navigarea prin meniuri, noua interfaţă de Xbox One va introduce o nouă secţiune intitulată Comunitate. Aici veţi putea vedea rapid ce au mai făcut prietenii voştri pe Xbox. Tot acolo veţi vedea o pagină de informaţii de actualitate intitulată Trending on Xbox Live. Activity Feed va intruchipa cel mai recent mod prin care puteţi descoperi conţinut de top în comunitatea Xbox Live.

Integrarea cu Cortana va fi pentru prima oară prezentă pe Xbox One, deşi pentru a profita de abilitatea asistentului virtual de a răspunde la comenzi vocale veţi avea nevoie de un senzor Kinect. Printre comenzile pe care le puteţi vocifera fără să atingeţi nimic se numără ,,Hey Cortana, start a party and invite John.” Aceasta din urmă se transpune în iniţializarea unei conversaţii de tip VoIP cu prietenul vostru John.

Magazinul virtual Store va fi de asemenea reinventat pentru a facilita găsirea conţinutului dorit într-un mod cât mai rapid. Aplicaţiile populare printre prietenii voştri sau printre alţi utilizatori de Xbox One vor fi în centrul atenţiei. Secţiunile pe care le veţi putea accesa din start sunt Games, Movies and TV, Apps şi Music. Nu avem încă o imagine foarte clară legată de aplicaţiile de Windows 10 de pe PC-uri care îşi vor găsi loc în acel webstore, dar vom afla răspunsurile la această întrebare cândva în luna noiembrie.

xbox one dashboard update Windows 10

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI