Cum puteţi juca jocurile de Xbox One pe Windows 10

Cum puteţi juca jocurile de Xbox One pe Windows 10

După câteva luni în care doar participanţii la un beta au avut parte de această funcţie, oricine poate juca pe Windows 10 jocurile de pe Xbox One.

A trecut mai bine de jumătate de an de când cei de la Microsoft se mândreau cu o funcţie ipotetică foarte atractivă destinată gamerilor. Aceasta implica streamingul de jocuri pe care le aveţi pe Xbox One, prin reţeaua locală, pe orice PC, hibrid sau tabletă, cu condiţia ca acesta din urmă să ruleze Windows 10. Astfel, dacă vă conectaţi controller-ul de Xbox One la computer, vă puteaţi juca în continuare o sesiune de Halo în dormitor, în timp ce consola se află în sufragerie.

Partea bună este că respectiva funcţie a ieşit din beta. Acest anunţ a fost făcut de Major Nelson pe blogul personal şi confirmă faptul că ar trebui să fie disponibilă tuturor celor care rulează cea mai recentă versiune de Windows 10 şi au o consolă next-gen de la Microsoft în casă. ,,Cum am anunţat luna trecută, scoatem funcţia de streaming de pe Xbox One din preview şi o extindem către toţi cei care deţin un Xbox One şi au un PC sau o tabletă cu Windows 10. Asta înseamnă că vă puteţi juca colecţia grozavă de jocuri pe care v-aţi construit-o pentru Xbox One pe PC-uri cu Windows 10 atunci când nu vă aflaţi în faţa consolei.

Pentru a profita de funcţie descrisă mai sus nu trebuie decât să urmaţi câţiva paşi simpli. Din meniul consolei, accesaţi meniul Settings – Preferences şi bifaţi Allow game streaming to other devices. După acestă etapă, descărcaţi cea mai nouă aplicaţie Xbox din Windows Store pe Windows 10 şi împerecheaţi-o cu consola. Din acest moment, lucrurile ar trebui să funcţioneze fără întreruperi dacă aveţi un router bun în casă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: