Wove foloseşte un ecran cât toată brăţara inteligentă

Wove foloseşte un ecran cât toată brăţara inteligentă

Piaţa de brăţări inteligente are în continuare probleme majore în a creşte, dar dispozitive creative precum Wove s-ar putea să schimbe acest trend în curând.

Viteza cu care evoluează tehnologia, dar mai ales preţurile în continuă scădere pentru componente, în viitorul apropiat vor sta la baza unor dispozitive surprinzător de utile şi fascinant de ieftine. Dintr-o astfel de categorie ar putea face parte şi Wove. Brăţara de mai sus este menită să rezolve cea mai mare problemă a smartphone-urilor actuale, dimensiunea ecranului. Wove Band, în loc să se rezume la un ecran micuţ sau să fie foarte lată pentru a găzdui un ecran măricel, a mers într-o cu totul altă direcţie.

Creat de Polyera, acest smartband este format aproape integral dintr-un ecran cu cerneală electronică. După cum se poate observa, panoul E-ink ocupă majoritatea suprafeţei gadgetului, dar o face afişând un amalgam de informaţii utile sub formă de cadrane ce ne aduc aminte de interfaţa Metro folosită de Microsoft în Windows Phone şi Windows 10 Mobile. În acest format, pe lângă ora exactă, vă sunt servite informaţii despre vreme, calendar, notificări şi multe alte detalii.

Partea cea mai bună a adopţiei unui panou E-ink pentru astfel de aparate este dată de autonomie mult mai mare în comparaţie cu un smartwatch obişnuit. Utilizatorii de Apple Watch ştiu cel mai bine despre ce vorbesc. În teorie, Wove Band v-ar putea oferi fără dificultăţi majore chiar şi o săptămână departe de priză.

Singura problemă, dacă o putem numi aşa, este că Wove Band nu e un produs comercial. Momentan se află în stadiu de proiect, dar creatorii săi au afirmat că o variantă menită pentru dezvoltatorii de aplicaţii compatibile ar trebui să fie disponibilă începând cu prima parte a lui 2016, urmând ca în vara aceluiaşi an să fie lansată şi o variantă comercială a aceluiaşi produs. Mai rămâne să vedem dacă internauţii vor fi suficient de încântaţi de această reţetă încât să investească în ea.

Citește și: