Sony SmartBand Talk, la încheietură – o brățară cu cap și autonomie [VIDEO Hands-on]

La IFA 2014 Sony și-a reîmprospătat și portofoliul de brățări inteligente cu una care nouă ne-a plăcut în mod special și, deși nu este o inovație, este tipul de gadget care ar putea prinde la public – Sony Smartband Talk.

sony smartband talk

Sony SmartBand Talk e o brățară inteligentă cu o greutate de 24 de grame și un display de 1,4 inci. Ceea ce este interesant e materialul din care e făcut ecranul – nu este un LCD, nu este un IPS, ci E Ink, ca pe Kindle. Ceea ce înseamnă că autonomia crește, dar și funcționalitățile scad.

Descoperă și alte noutăți interesante de la IFA 2014

Brățara SmartBand Talk poate rula pe Android 4.4 KitKat, se conectează la aplicația LifeLog, dezvoltată de Sony și poate fi folosită pentru monitorizarea activității. Așa cum ați citit săptămânile trecute în review-ul nostru la Sony Xperia T3, brățara inteligentă se conectează la LifeLog și ne urmărește viața peste tot – ce poze am făcut, câți pași, ce apeluri primim.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Sony SmartBand Talk/”/]

SmartBand Talk e practic un upgrade. Ea poate fi folosită și ca telefon, pentru că se conectează și poate prelua apeluri prin HD Voice. Ecranul este limitat la câteva funcții simple – putem activa vocal aplicațiile, putem adăuga un eveniment în LifeLog și ne alertează privind SMS-urile, notificările sociale și apelurile primite.

Bateria are doar 70 de miliamperi, dar ecranul nu va consuma foarte mult. Dacă brățara pe care am testat-o noi avea aproximativ patru zile autonomie, aceasta ar putea ajunge la trei zile.

sony smartband talk

Ce credem despre Sony SmartBand Talk?

E poate cea mai bună brățară de fitness care este acum pe piață, având integrată și o funcție de asistent pentru telefon. Ea funcționează prin Bluetooth, ceea ce înseamnă că nu puteți să vă depărtați foarte mult de telefon, dar dacă sunteți în pat și nu vreți să ridicați telefonul, răspundeți la SmartBand.

Ecranul E Ink nu consumă mult și, acum sincer, nimeni nu are nevoie de un ecran de 1,4 inci în culori excepționale. Brățările de fitness sunt gadgeturi simple, care să ne ajute să introducem mai ușor date în telefon și să ne ia de pe cap unele. De asemenea, e foarte discretă.

sony smartband talk

Dacă SmartWatch 3 va costa 230 de euro, SmartBand Talk va costa 160 de euro. Un pic prea mult dacă mă întrebați pe mine. Prețul corect ar fi de 100 de euro sau bundle cu majoritatea telefoanelor vândute de companie.

Video hands-On cu Sony SmartBand Talk


Ca bonus, Sony a prezentat noi curele și accesorii pentru brățara Sony SmartBand pe care am testat-o și noi la playtech.ro. Am pus mai jos o galerie foto cu câteva dintre aceste modele care se pot adapta stilului oamenilor. Brățara rămâne așa cum am stabilit, un accesoriu interesant, iar noile curele ne-au plăcut.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Sony SmartBand/”/]

 

Vlad Andriescu
17:46 05.09.2014
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video