Windows Phone va fi reinventat complet odată cu Windows 10

Windows Phone va fi reinventat complet odată cu Windows 10

Cum s-a întâmplat odată cu lansarea Windows 8, sistemul de operare Microsoft pentru mobile va fi reinventat din nou odată cu lansarea Windows 10.

Deşi au scăpat pe internet mai multe versiuni ale sistemul de operare Windows 10 pentru telefoane, foarte multe detalii legate de această iteraţie au rămas necunoscute, până acum.

În ultimele luni, foarte mulţi posesorii de şi-au putut instala o versiune preview de Windows 10. Pe parcursul etapei de dezvoltare, aceasta a fost intitulată , deşi au existat foarte mulţi care au fost de părere că denumirea se va schimba după lansarea variantei finale a noului SO. Odată cu anunţul de astăzi referitor la cele şapte versiuni de Windows 10, oficialii companiei americane au confirmat şi denumirea sub care va fi reinventat Windows Phone.

După ce în urmă cu aproape cinci ani, Windows Mobile a fost transformat în Windows Phone, această denumire va suferi o nouă transformare radicală. Odată cu lansarea Windows 10, varianta pentru telefoane a acestei platforme va purta numele de Windows 10 Mobile. Această iteraţie, în mod oficial, va fi optimizată pentru smartphone-uri şi tablete a căror diagonală nu va depăşi o diagonală de 8 inci. În plus, va include gratuit o versiune completă de Microsoft Office optimizată pentru panouri sensibile la atingere.

Va fi prezentă de asemenea funcţia Continuum for Phone, menită să faciliteze tranziţia rapidă de la activităţile întreprinse pe un desktop sau notebook, la cele întreprinse pe mobil. În altă ordine de idei, va exista şi versiune intitulată Windows 10 Mobile Enterprise. Aceasta va fi destinată mediilor corporate în care se doreşte o propagare rapidă şi un management eficient a tabletelor şi telefoanelor cu Windows folosite de angajaţi. În continuare nu avem o dată oficială de lansare pentru noile SO-uri, dar ar trebui să le putem experimenta în această vară.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: