Cum va arăta Windows 10 pe viitorul tău telefon [FOTO]

Cum va arăta Windows 10 pe viitorul tău telefon [FOTO]

Cei de la Microsoft au anunțat la conferința BUILD 2015 lansarea Microsoft Edge, Windows Universal Platform și Continuum. Până acum, am avut la dispoziție detalii despre versiunea pentru desktop, dar Joe Belfiore, vicepreședinte Microsoft, a promis să ofere informații în plus despre versiunea pentru telefoane.

Windows 10 va fi cel mai important sistem de operare pentru Microsoft. Va rula pe tablete, telefoane, computere clasice și nu numai, iar după conferința Build 2015 știm mai multe despre planurile companiei. Poate cea mai importantă noutate este disponibilitatea Windows 10 de a rula aplicații de iOS și Android. Computerele clasice își primesc sistemul de operare potrivit. Windows 10 este și pentru telefoane, iar acestea, la rândul lor, pot deveni computere.

„Ceea ce încercăm să facem cu asta este să ne prezentăm viziunea unică și să le permitem dispozitivelor mobile să devină computere complete“, a afirmat Joe Belfiore. Microsoft susține că telefoanele cu Windows 10 vor rula aplicații pe care dezvoltatorii le pot optimiza pentru a rula între platforme hardware fără probleme. Belfiore a demonstrat aplicații precum Excel și Photos, conform The Verge.

Cei de la Microsoft ne oferă o privire asupra schimbărilor interfeței pe care Windows 10 le aplică pe telefoane. Noul limbaj a fost creat pentru un control mai flexibil, în termenii Microsoft fiind numit „Adaptive UX”. O altă schimbare notabilă ar fi faimosul meniu Hamburger, utilizat de aplicații Android și iOS. Implementarea acestui meniu în Outlook îți va aminti de sute de aplicații Android care folosesc aceeași funcționalitate, notează GSMArena.

Desigur, Windows 10 vine la pachet cu Microsoft Edge, browserul care îl va scoate definitiv din uz pe bătrânul Internet Explorer. Browserul va avea un design minimalist cu doar câteva butoane și se va integra perfect cu Cortana, pentru a facilita interacţiunea prin intermediul comenzilor vocale.

Citește și:
Etichete: