13 aug. 2015 | 06:08

Windows 10 reporneşte în buclă, iar așa afli de ce s-a defectat

ACTUALITATE
Windows 10 reporneşte în buclă, iar așa afli de ce s-a defectat

Deşi majoritatea actualizărilor pentru Windows 10 au un efect pozitiv şi beneficii reale, Microsoft se pare că a dat-o bară semnificativ zilele trecute.

Nimeni nu s-a aşteptat ca un update la Windows 10 să introducă mult aşteptatul sistem de operare Microsoft într-o buclă de închidere/deschidere. Din păcate, exact asta s-a întâmplat deja de câteva zile, când o instalare automată a unui patch de securitate a făcut mai mult rău decât bine.

Problema este în egală măsură cu update-ul efectiv şi cu sistemul agresiv pe care Windows 10 îl foloseşte la actualizări. Din păcate, dacă nu cumva rulaţi Windows 10 Pro, PC-ul îşi va instala toate update-urile automat fără nici un fel de intervenţie din partea utilizatorilor. În cazul în care unul dintre update-uri este defectuos, computerul va eşua instalarea, se va reporni automat încercând să revină la starea anterioară de funcţionarea, dar nu vor trece decât câteva minute până când va încerca din nou să instaleze acelaşi update, ducând sistemul într-o buclă de închideri şi deschideri.

În acest caz particular, update-ul cu probleme, din câte se pare, are efecte dezastruoase doar la un număr limitat de persoane care şi-au instalat Windows 10 sub formă de upgrade peste Windows 7 sau Windows 8.1. O soluţie oficială la acest scenariu nu există momentan, dar Adrian Kingsley-Hughs de la ZDNet, unul dintre cei afectaţi, a găsit o soluţie care în cazul lui a funcţionat şi s-ar putea să meargă şi la voi dacă v-aţi lovit de aceeaşi problemă.

În principiu, trebuie să ştergeţi o cheie din regiştri. Din păcate, pentru că persoanele care nu înţeleg foarte bine această componentă a sistemului de operare riscă să-şi defecteze computerul şi mai mult, ștergând ce nu trebuie, rugămintea mea este să urmaţi paşii doar dacă îi înţelegeţi foarte bine. Întreaga procedură o veţi găsi pe această pagină de pe forumul Microsoft Answers.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele