Acestea sunt telefoanele care primesc Windows 10 Mobile

Acestea sunt telefoanele care primesc Windows 10 Mobile

Microsoft nu a anunțat o dată oficială de lansare pentru Windows 10 Mobile, dar avem totuși alte informații importante legate de noua platformă.

Deși mulți dintre noi au reușit deja să facă trecerea la Windows 10, există în continuare o iterație a acestei platforme despre care oficialii companiei americane nu au făcut publice prea multe detalii. Este vorba de Windows 10 Mobile, noul sistem de operare Microsoft pe care îl vom vedea instalat pe toate dispozitivele cu Windows Phone 8 și Windows Phone 8.1.

Cum se întâmplă însă de obicei cu propagarea unui nou sistem de operare pentru mobile, lansarea update-ului se va desfășura în etape. Ca urmare, deşi perspectiva actualizării există pentru fiecare utilizator de Windows Phone, unii îl vor primi mult mai devreme. Ca să nu staţi ca pe ace până veţi face tranziţia la Windows 10 Mobile, oficialii Microsoft au făcut publică o listă referitoare la primele terminale ce vor putea instala noul SO.

În mod evident, este vorba de terminale Lumia, cele mai multe dintre ele fiind lansate în ultimul an. Compania americană a ţinut să menţioneze că vor exista mici diferenţe între funcţionalitatea oferită de Windows 10 Mobile pe diverse aparate, dar că acestea vor avea legătură cu limitări hardware şi nu cu restricţii software.

Microsoft a confirmat că primele terminale menite să treacă la W10 Mobile sunt Lumia 430, Lumia 435, Lumia 531, Lumia 535, Lumai 540, Lumia 640, Lumia 640 XL şi 735. Nu lipsesc din ecuaţie nici dispozitive premium, precum Lumia 830 sau Lumia 930, pentru a duce totalul smartphone-urilor incluse în această ecuaţie până la 10.

Nu ştim când va fi făcută publică o versiune finală de la Windows 10 Mobile, dar ultima perioadă specualată a fost luna noiembrie a acestui an.

Citește și: