16 mart. 2015 | 06:11

Windows 10 îşi descarcă actualizările de la alte computere din reţeaua locală

ACTUALITATE
Windows 10 îşi descarcă actualizările de la alte computere din reţeaua locală

Pentru a se actualiza mai rapid, iminentul ar putea introduce un sistem inovativ de descărcare al update-urilor de pe alte sisteme din reţeaua locală.

Deşi mai sunt doar câteva luni până la lansarea oficială a noului Windows 10, în continuare aflăm informaţii despre diverse funcţii inovative ce ar putea fi introduse în versiunea finală a sistemului de operare.

Cele mai recente informaţii au legătură cu modul în care Windows 10 se va actualiza. După ce ne-am frustrat timp mulţi ani cu arhaicul Windows Update, în cazul noului SO, Microsoft ar putea apela la o tehnologie Peer-to-peer pentru a vă servi update-uri. Astfel, printr-un sistem P2P foarte bine bus la punct, descărcarea respectivelor actualizări va fi mult mai rapidă. Nu de alta, dar respectivele fişiere vor putea fi descărcate de la alţi utilizatori de Windows 10 din reţeaua locală sau din împrejurimi, prin internet.

Aceste detalii interesante au fost desprinse din cea mai recentă versiune de care nu a ajuns încă la utilizatori. Prin captura de ecran de mai jos vedem că în pagina de configurare a sistemului de actualizare al noului SO există o bifă ce vă permite să optaţi pentru descărcarea de aplicaţii şi update-uri din mai multe surse. Pentru a înţelege mai bine despre ce este vorba, faceţi o analogie cu platforma online Torrent.

În rest, nu avem încă o dată exactă de lansare pentru noul sistem de operare, deşi este foarte probabil să ajungă în magazine până la finalul verii acestui an.

windows-10-p2p-updates-640x480

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele