WhatsApp va fi interzis timp de 48 de ore în Brazilia: care este motivul

WhatsApp va fi interzis timp de 48 de ore în Brazilia: care este motivul

Brazilia a decis să blocheze WhatsApp pentru două zile. Este cea mai populară aplicaţie de chat din această ţară, dar problemele juridice opresc accesul oamenilor la serviciile ei.

Această măsură aproape extremă a fost luată de un tribunal din Sao Bernardo do Campo, care a cerut operatorilor de telefonie mobilă să interzică aplicația. Motivul din spatele acestei decizii ar fi o pedeapsă pentru un presupus refuz al companiei de a coopera într-un proces separat. Se pare că WhatsApp e văzută drept o amenințare de către operatorii brazilieni, potrivit The Guardian. Acest lucru e de înțeles, fiindcă aplicaţia este foarte populară în Brazilia, fiind preferată SMS-ului. Totuși, se pare că asta nu a fost tocmai un as în mânecă în acest context.

Este cea mai populară aplicaţie, fiind folosită de 93% din utilizatorii de smartphone. Statisticile din aprilie indică 45 de milioane de utilizatori. La nivel european, în medie 35% din utilizatori preferă aplicaţiile în locul SMS-urilor principalele motive fiind rapiditatea trimiterii mesajelor, posibilitatea de a trimite fotografii, videouri, dar şi poziţia în timp real. Pe de altă parte, în România, aproape o treime din utilizatorii de smartphone-uri din România preferă să utilizeze aplicaţii de mesagerie online precum WhatsApp, Viber sau Facebook Messenger în locul SMS-urilor clasice, conform unui raport publicat de Asociaţia globală a operatorilor GSM (GSMA) citat de Ziarul Financiar.

Citește și: