Facebook Messenger vrea să te taxeze prin stickere contra cost

Facebook Messenger vrea să te taxeze prin stickere contra cost

În cazul în care sperați că nu veți fi niciodată invitați să cheltuiți bani reali în interiorul Facebook Messenger, se pare că v-ați înșelat amarnic.

Au trecut deja câțiva ani de când unii dintre noi au început să folosească stickere pe Facebook Messenger pentru a ilustra sentimente și stări prin intermediul unor imagini mai complexe decât banalele emoticoane. Acestea și-au văzut începutul pe LINE, dar ulterior au fost implementate în mult mai multe platforme de mesagerie instant, inclusiv BBM.

Inițial, toate stickerele pe care le puteați folosi pe Facebook Messenger au fost gratuite, dar dacă sperați că așa vor rămâne în totdeauna, vă înșelați. Din păcate, Facebook a început să suporte stickere terțe. Partea interesantă este că nu compania lui Mark Zuckerberg se ocupă de crearea lor și nici nu își ia o parte din venituri, momentan. Apple AppStore și Google Play intermediază tranzacțiile printr-un startup din Singapore intitulat PicoCandy. Aceasta din urmă va oferi pachete formate din mai multe stickere cu valori de la 0,99 până la 1,99 dolari.

Pentru ca procesul de achiziție să fie și mai complex, iar legătura cu Facebook să nu fie foarte evidentă, pentru a profita de noile seturi de stickere trebuie să instalați aplicația PicoCandy pentru Messenger. Abia după respectiva instalare vă puteți apuca de investit bani reali în figuri colorate menite să vă impresioneze prietenii.

În orice caz, dacă în scurt timp se va dovedi că internauții vor cu adevărat să toace bani pe acest subiect, procesul de achiziție va fi cu siguranță facilitat și nu va mai implica atât de mulți pași. Momentan, este greu de apreciat dacă se justifică cel mai mic efort în acea direcție. Important este că funcționează atât pe iOS, cât și pe Android, cu condiția să fi instalat progrămelul aferent din iTunes AppStore și Google Play, pe lângă Facebook Messenger.