Ministerul comerțului din Indonezia este condus cu ajutorul WhatsApp

Ministerul comerțului din Indonezia este condus cu ajutorul WhatsApp

Ministrul comerțului din Indonezia își conduce ministerul folosindu-se de WhatsApp.

WhatsApp se apropie de cifra de un miliarde de utilizatori extrem de rapid, iar țările din Asia sunt printre cele mai importante pentru serviciul deținut de Facebook. Dovadă a popularității acestuia este o declarație făcută de curând de ministrul comerțului din Indonezia. După cum scrie site-ul Tech in Asia, Thomas Lembong a apelat la o metodă interesantă pentru a-și îndeplini atribuțiile. ”I-am informat pe cei de la Facebook că eu îmi conduc ministerul prin WhatsApp”, a declarat Lembong de curând.

Din câte se pare, acesta apreciază criptarea de tip end-to-end folosită de WhatsApp, care ar trebui să îngreuneze cu mult treaba celor care ar încerca să interceptez mesajele trimise de utilizatori. Din păcate, însă, lucrurile nu sunt atât de simple. În urma unui studiu efectuat de Heise, o companie germană specializată de pe securitate, a ieșit la iveală faptul că WhatsApp ar avea unele probleme importante.

Astfel, în versiunea de Android, WhatsApp folosește, într-adevăr, criptarea end-to-end (este vorba, mai exact, de protocolul TextSecure). Însă în cazul în care un utilizator de Android trimite un mesaj unui utilizator iOS, WhatsApp se folosește doar de o formă de criptare RC4. Este nevoie de un anume efort pentru a face acest lucru, însă un hacker poate astfel decripta mult mai ușor mesajele.

Mai mult decât atât, nu putem ști exact dacă metoda de criptare end-to-end este folosită întotdeauna. WhatsApp o poate dezactiva, iar unii oameni au sugerat că acest lucru se poate întâmpla în cazul în care autoritățile fac o solicitare. În prezent, deși este folosit de peste 900 de milioane de oameni, WhatsApp nu are decât 50 de angajați.

Citește și: