WhatsApp sărbatorește aproape un miliard de utilizatori

WhatsApp sărbatorește aproape un miliard de utilizatori

Aplicația de mesagerie WhatsApp s-a dezvoltat enorm de când a fost cumpărată de Facebook, în 2014. Fondatorul aplicației, Jan Koum, a anunțat pe contul său de Facebook faptul că serviciul de mesagerie a atins pragul de 900 de utilizatori activi pe lună.

Conform celor de la Engadget, pe vremea când a fost cumpărat de Zuckerberg, pentru 19 miliarde de dolari, WhatsApp era folosită de doar 450 de milioane de utilizatori în fiecare lună. Așadar, se pare că aripa protectoare a celor de la Facebook a avut un efect îmbucurător.

Astfel, aplicația de mesagerie se apropie cu pași repezi spre succesul de care se bucură compania mamă, Facebook. Nu de mult, în iunie, aceasta anunța cu mândrie că a trecut de pragul de 1,5 miliarde de utilizatori pe lună.

În comparație, aplicația de mesagerie a celor de la Facebook, Messenger, a strâns doar 700 de milioane de utilizatori în luna iunie, și asta datorită faptului că nu a mai fost integrată direct în Facebook, ci a devenit o aplicație de sine stătătoare. Aceasta a fost instalată pe mai bine de un miliard de dispozitive mobile pe bază de Android.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: