Ai putea avea un asistent personal chiar în căsuța de Facebook Messenger

Ai putea avea un asistent personal chiar în căsuța de Facebook Messenger

Posibilitate de a suna cu video avem, GIF-uri avem, aplicație de făcut meme-uri avem, ce ne mai lipsea? Desigur, un asistent personal Facebook.

Era de așteptat să nu existe o limitare nici din acest punct de vedere. Pe această cale, se pare că cei de la Facebook testează un serviciu de asistență personală pentru aplicația Messenger, supranumit Moneypenny. Sună cunoscut? Este numele asistentei din franciza James Bond. Un alt detaliu interesant este că Moneypenny nu ar fi o entitate virtuală, precum Cortana a Microsoft sau Siri a Apple, ci un serviciu care conectează utilizatorii cu oameni reali, pentru a primi ajutor și informații adiționale, în caz de nevoie.

Facebook nu este singura companie care apelează la acest tip de asistență. Altele care au urmat această cale ceva mai tradițională ar fi Magic, un startup american care pune utilizatorii în legătură cu operatorii prin mesaje text, permițându-le să comande orice, inclusiv zboruri, la orice oră. Alți rivali ar fi Operator și GoButler, scriu cei de la Yahoo! Tech.

Nu este clar în ce stadiu de dezvoltare se află Moneypenny, cu atât mai puțin când va fi lansat, dar Facebook demonstrează în mod constant că îți dorește ca Messenger să devină cea mai complexă și completă aplicație de chat, precum și complet independentă.

În ultimele luni, au fost adăugate funcția de video calling și serviciile de plată, precum și o versiune pentru browserele web. Există și zvonuri potrivit cărora am putea avea și jocuri direct în aplicație. Prin urmare, experimentarea unui serviciu de asistență umană nu reprezintă un pas surprinzător.