Vineri avem „Luna albastră”: ce trebuie să știi despre ea

, 29 Iul, 16:30

După ce, tot anul acesta, am avut parte de un fenomen cunoscut drept „Luna roșie”, vineri are loc încă un fenomen astronomic rar, „Luna albastră”.

Mai exact, este vorba despre apariția a două luni pline în aceeași lună calendaristică. Luna va atinge faza maximă vineri, pe data de 31 iulie, după ce a mai atins această etapă şi pe data de 2 iulie.

Potrivit specialiștilor, aşa-numita „Lună albastră” nu este nici pe departe albastră, iar acest termen se asociază cu fenomenul rar caracterizat de faptul că Luna plină apare de două ori în aceeaşi lună calendaristică. Denumirea se pare că este o eroare făcută de astronomul James Hu Pruitt. El a folosit termenul de „lună albastră” într-un articol publicat în anul 1946  și, deși greșeala a fost recunoscută în 1999, denumirea se mai folosește și astăzi.

Acest fenomen al apariţiei de două ori a Lunii pline într-o singură lună calendaristică va mai fi înregistrat abia în anul 2018, pe 31 ianuarie, dar și în martie. Apoi acest fenomen se va mai înregistra abia în 2037.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Comentarii

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail