Facebook, compania antitalent: ce a pățit un programator care a găsit o vulnerabilitate mare

Facebook, compania antitalent: ce a pățit un programator care a găsit o vulnerabilitate mare

Pentru că a făcut publică o vulnerabilitate importantă Facebook, unui internaut i-a fost retras dreptul de practică la compania americană.

Deşi ne-am obişnuit să auzim de circumstanţe în care Facebook sau Google angajează cei mai deştepţi oameni din industria IT, se pare că există şi numeroase excepţii de la regulă. Printre acestea se numără şi cazul lui Aran Khanna, un individ pasionat de programare ce trebuia să urmeze o perioadă de practică la Facebook. Din păcate, pentru un gest aparent nevinovat, a fost penalizat cu interzicerea dreptului de practică.

În urmă cu câteva săptămâni discutam pentru prima oară de Marauder’s Map. Aceasta din urmă era o extensie de Chrome ce a fost creată de către Aran şi, profitând de o vulnerabilitate din Facebook Messnger, vă afişa istoricul locaţiilor prin care s-au plimbat prietenii voştri sau persoanele cu care aţi purtat vreodată o conversaţie, indiferent dacă s-a reflectat sau nu într-o relaţie de prietenie digitală. Pe lângă faptul că vulnerabilitatea pe care se baza acea aplicaţie era destul de macabră, mai tristă a fost descoperirea că Facebook ştia de respectiva problemă de aproximativ 3 ani.

La doar trei zile după ce extensia de Chrome a ajuns online şi a devenit virală, fiind instalată de câteva milioane de internauţi într-un timp foarte scurt, Facebook a insistat ca autorul ei să o şteargă de pe internet. Mai mult decât atât, compania lui Mark Zuckerberg a dezactivat partajarea informaţiei de locaţie din Facebook Messenger pe desktop-uri transformând într-un timp relativ scurt extensia într-una inutilă.

Deşi înainte de întregul scandal cu Marauder’s Map, un omagiu adus seriei de cărţi Harry Potter, Aran Khanna a fost invitat la Facebook pentru o perioadă de practică, gigantul în socializare a făcut un gest foarte urât imediat după lansarea extensiei. Mai precis, i-au retras invitaţia, dezactivarea aplicaţiei fiind inutilă în obţinerea de bunăvoinţă. Cu alte cuvinte, dacă dădea dovadă de un pic de modestie şi aştepta până să ajungă la Facebook pentru a-şi demonstra nivelul de inteligenţă, Khanna avea toate şansele să fie un viitor angajat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: