Facebook devine platformă de blogging (într-un fel)

Facebook devine platformă de blogging (într-un fel)

Prin intermediul reinventării complete a secţiunii Notes din Facebook, reţeaua socială face cel mai important pas către o platformă de blogging.

Dacă eraţi de mult timp în căutarea unei platforme de blogging prin care să vă postaţi gândurile online şi aveţi deja un cont de Facebook, vă puteţi opri din căutat. Compania lui Mark Zuckerberg se pare că îşi doreşte să acapareze şi acest spectru al serviciilor online prin cel mai nou update adus secţiunii Notes profilul vostru de Facebook.

Notes a fost acolo din totdeauna ca o metodă destul de bine pusă la punct de a facilita postările stufoase, mai apropiate de un articol, decât de unde am mâncat în weekend. Acum însă, Notes se reinventează şi, deşi vor trece câteva zile până când noua funcţie va ajunge la noi toţi, merită să aveţi în vedere câteva aspecte. Dacă nu sunteţi fani WordPress sau Blogger, Notes a devenit alternativa perfectă pentru bloggerul amator.

Are un design modern alinat la trendurile actuale din domeniu. Fonturile pe care le puteţi folosi sunt mai simple şi mai curate, iar imaginea de copertă pentru introducere este mai mare.

Dacă ar fi să căutăm o sursă de inspiraţie pentru noua direcţie a secţiunii Notes din Facebook, aceea ar fi Medium, o platformă de publishing online relativ nouă care pune de asemenea accentul pe simplitate. Cu toate acestea, este puţin probabil, dacă nu imposibil, ca profesioniştii din diverse domenii şi jurnaliştii care folosesc Medium să migreze către Facebook Notes. În principiu, acest update este dedicat numărului de utilizatorii de peste un miliard care îşi doresc să facă postări în format text de dimensiuni mai mari sau care vor să scrie câteva cuvinte doar pentru ei, fără să le mai poată vedea şi altcineva. Aici, accentul se pune pe simplitate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: